• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Iç tetkik hk.

çevreciayşee

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Temmuz 2013
Firma
.
Merhaba arkadaşlar,
1 eylül tarihinde sözleşme yaptım bir tesis ile, şimdi 30 gün içinde iç tetkik diyelim ki 10 eylül tarihli yapacağım. Bir sonra ki iç tetkik tarihi ne olmalı? ve Sözleşme öncesi senede 2 kere mi yapmam gerekiyor? kafam karıştı?
yardımcı olur msnz
 
çevreciayşeeÜstad Merhaba,

Firmalara iç tetkik raporunu senede en az 1 defa olacak şekilde yapabilirsiniz. Bir sonraki iç tetkik raporunu ise sözleşme tarihini takip eden 12 ay içerisinde yapmanız gerekir.

Çevre Yönetimi Hizmetleri Hakkında Yönetmeliğin 7. Maddesinin 1. Fıkrasının c bendinde ilgili madde yer almaktadır;

Screenshot_20220929-121350_Chrome.jpg
 
Silinmiş
Önceki cevapları görüntüle…
Merhaba;
Yakın zamanda denetim geçirmiş biri olarak şunu belirtmek isterim. Örneğin danışmanlık sözleşmeniz 12.09.2019 ;
12.09.2019-12.09.2020 İlk yıl arasında 2 adet iç tetkik ( sebebi ilk ele alınan iç tetkikte firmanın izin, bildirimlerin yapılmaması dolayısıyla ilk yıl 2'er tane diğeri sözleşme tarihine yakınken yapılabilir.
12.09.2020-12.09.2021 1 adet iç tetkik
12.09.2021-12.09.2022 1 adet iç tetkik
 
işin özeti aslında sozlesme yapılan ilk yıl en az iki tane, devam eden sözleşmeler için devam eden yıllarda en az bir tane. ve tarihler sözleşme yapılan tarihi gecmeyecek şekilde yapılmalı.
 
Merhaba; çevre yönetim birimlerinde iç tetkik raporunu koordinatörün imzalaması gibi bir durum var mı yoksa işletme yetkilisi ve çevre görevlisinin imzalaması yeterli midir? Çevre yönetim birimlerinde koordinatör olmuyor diye biliyorum.
 
Anonim (16b6)Merhaba Üstad,

Çevre Koordinatörü, çevre danışmanlık firmalarında bulunur ve firmalar için yürütülen çevre ile ilgili işlemlerde çalışmalarda bulunur. Firmalar için hazırlanan iç tetkik raporuna imza atar. Çevre Yönetimi Hizmetleri Hakkında Yönetmelik kapsamında çevre yönetim biriminde çevre koordinatörü ile ilgili herhangi bir ifade geçmemektedir. Ancak çevre yönetim birimi için sistem üzerinde başvuru yapıldığı zaman 3 yıllık mesleki tecrübeye sahip Çevre Mühendisini sistem "koordinatör" olarak tanımlamaktadır.

Çevre yönetim birimi bulunan firmaların bünyesinde bulunan Çevre Mühendisinin hazırlamış olduğu iç tetkik raporunu sadece firmaya bakan Çevre Mühendisi ve işletme yetkilisinin imzalaması yeterlidir.​

Screenshot_20221021-183955_Chrome.jpg
 
Üst