• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

İnşaat mühendisliğine yüksek lisans

A.Yilmazoglu

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Aksa
herkese merhaba yüksek lisans yapmayı düşünüyorum ama bazı hocalarım kendi alanımda yapmamı tavsiye ederken bazı hocalarım inşaat mühendisliğinde yüksek lisans yapmamı tavsiye ediyor okuduğum üniversitede yapacağım fakat disiplinler arasımı yoksa kendi alanımdamı yapmalıyım karar veremedim. Akademik kariyer her nekadar düşünsemde özel sektördede önümü açabilecek bir seçim yapmak istiyorum bu konuda benimle düşüncelerinizi paylaşabilirmisiniz 🌸

Ben lisans olarak ikisini de bitirdim. Yüksek lisans yaptığında yanlış bilmiyorsam inşaat mühendisi yetkinliklerini tam olarak elde edemiyorsun. Bazı durumları araştırıp ona göre karar vermeni tavsiye ederim.

İkisinde de ortak bazı uzmanlıklar var. İnşaat mühendisliği bölümünde deniz hidroliği üzerine, ulaşım üzerine yüksek lisans yapabilirsin. Özellikle deniz hidroliği benim izlenimim yükselen bir konu. Zira açık denizlerde onlarca yenilenebilir enerji tesisleri kurulmaya başlandı.

A.YilmazogluMerhabalar,

Çevre Mühendislerinin, İnşaat Mühendisliği alanında yapabileceği yüksek lisans bölümleri Geoteknik ve Hidrolik Ana Bilim Dallarıdır. Geoteknik bölümünde zeminlerin iyileştirilmesi konusunda tez çalışması yapabilirsiniz. Zeminlerin iyileştirilmesi çalışmalarında uçucu kül, inşaat ve yıkıntı atıkları ile benzeri atıklar kullanılabilmektedir. Yurt dışında çoğu firma dolgu malzemesi olarak inşaat ve yıkıntı atıkları kullanmaktadır. Bu iyileştirme zemin cinsine göre değişkenlik göstermektedir.

Hidrolik Bölümünde ise atıksu arıtma tasarımı ve geri kazanımı ile iklim değişikliği üzerine araştırmalara yapabilir ve tez konusu olarak çalışabilirsiniz. Çoğu Üniversite özellikle Çevre ve İnşaat Mühendisliği bölümleri iklim değişikliği üzerine araştırmalar yapmaktadır.

Bu iki bölümden birini seçerek yüksek lisans yaparsanız pişman olmazsınız. Şimdiden başarılar dilerim.​