• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

hurda kraft kağıt

MerveŞafak

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
işsizz
Merhaba arkadaşlar,
hurda kraft kağıt atık kodu 15 01 01 ve sair plastik hurdanın atık kodu 20 01 39 olabilir mi?

@MERVESAFAKKK
Merhaba, daha önce çalıştığım yerde kraft kağıt atıkları çıkıyordu. İçerisinde taşınan malzemenin cinsine baktım ve herhangi bir tehlikeli özelliği yoktu. Daha sonra dış torba malzemenim geri dönüşüm ibaresine baktım ve geri dönüştürülebilir yazdığı için 150101 atık kodu ile lisanslı firmaya veriyordum. Diğer malzeme ne tür bir atık ve neyden kaynaklanıyor

Önceki cevapları görüntüle…
senkayaerenAtık hiyerarşisinde öncelik kaynağında azaltma, geri dönüşüm ve bertaraf olarak düşündüğümüzde eğer tehlikesiz olduğuna eminseniz geri dönüşüm tesislerine verebilirsiniz. Bazı atıkların tehlikesiz olup olmadığını kanıtlamak için analiz isteyebilir. Benim başıma benzer bir olay gelmişti. Kraft kağıtlar vardı ve msds bilgilerinde torbaların geri dönüştürülebilir olduğunu ve malzemenin tehlikesiz olduğu yazıyordu. Bu atıkları geri dönüşüm tesisine vermiştik.

şimdi firmanın sitesine baktım Kraftliner kağıttan üretilen % 100 geri dönüşümlü çevreci ambalajdır yazıyor (fiber varil ve bidon üretiyormuş). Kafamı karıştıran benden önceki çalışanlar da emin olamamış 20 01 01 ya da 15 01 01 olarak girmişler hep.

Son bir sorum olacak 15 01 01 ile giren çalışan da ambalaj sistemine girmemiş. Aslında bu kodlu bütün atıklar bu sisteme kaydedilir değil mi? Bu arada yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.

@MERVESAFAKKK
Ambalaj atığı üreticisi ve ambalaj atığıbtopşama ayırma yapan firmalar verdikleri ve aldıkları ambalajları sisteme girmek zorundadır. Atık üreticisi her yılın ocak ve mart ayları arasında beyan yapacak( bir önceki yılınbilgilerini) tat tesisleri ise her ay beyan yapacak

Teşekkür ederim.

Merhaba Olgaç Bey,
Elektronik kart sistemleri firmasında oluşan çip atık hurdası ve alüminyum atık hurdası atıklarının ikisini de 17 04 02 olarak mı almalıyım? Teşekkür ederim. @Olgaç Sürmelihindi