• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Hurda atık geri dönüşümü hk.

merve kirman

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
..
Merhaba,

Çalışmakta olduğum taşeron firmadaki hurdaları tehlikesiz atık toplama ayırma lisans belgeli bir firmaya gönderiyorum. Ana firmaya göndermiş olduğum firmanın lisans belgesini, izinli olduğu atıkların listesini iletmeme rağmen, bu toplama tesisinin hangi firmaya geri dönüşüme gönderildiğine dair bir evrak daha istiyor. "Atık yönetimleri" gereğince çıkan hurdaların geri dönüşüme teslim edildiğini izlemeleri gerekliymiş.

Böyle bir evrak beyan etmek zorunda mıyım? Zaten TAT lisans belgesi yeterli değil midir?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

@merve kirman

Bazı firmalar bunu istiyor evet, firma bunu yapmak zorunda zaten atığını nihai bertarafa/geri dönüşüme kadar takip etmek zorunda. ben tat tesisine verdim benden çıktı diye bir şey söz konusu değil. çalıştığınız geri dönüşüm tesisiyle aranızda bir mutabakat gibi bir şey yapıp gönderdiğiniz atıkların geri dönüşümünün sağlandığına dair bir yazı almalısınız.

Aslında çalıştığım firmayla aramızda bir protokol yaparak geri dönüşümün sağlandığına dair bir yazı aldım. Ama bu da yeterli görülmeyerek çalıştığım firmanın ... kadar hurdayı .... firmasına gönderdiğine dair kantar fişi ile birlikte bir belge isteniyor. Yani hangi firmaya gönderdiği ve gönderdiği miktarı kantar fişi ile birlikte bana ibraz edip etmemesinin gerekliliğinden emin olamadım.