• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Hidrolik yağ gönderimi?

A

Anonim (068f)

Merhaba. İlk kez hidrolik yağ gönderimi yapacağım. Lisanslı firma buldum ama firmayı aramadan önce sizlerden fikir almak istiyorum. Bu yağı göndermek için motat'ı mı kullanacağız? Forumda gezerken kütle denge sistemi gibi bir şey duydum. Kütle denge sistemi atık yağlar için de kullanılıyor mu? Biz küçük bir fabrikayız yoksa bu sistem sadece atık kabul tesisleri için mi var?. Mesela bu hidrolik atık yağı bakım bölümü bazen kazanların ısınması için filan da kullanıyor. Kütle denge sistemine giriş mi gerekiyor? İkinci sorum da yağın kodunu nasıl belirleyeceğim 13'lü kodlardan hangisi nasıl bileceğim? ve gönderirken para mı ödeyeceğiz para mı alacağız. Nasıl göndereceğiz analiz gerekli mi? Aklım çok karışık. Bilen birisi cevaplarsa çok mutlu olacağım

Merhaba, kütle denge sistemiyle ilgili bir bilgim yok ancak,
MOTAT sistemine kaydı bu şekilde açabilir, gönderimini sağlayabilirsiniz,
PETDER kuruluşu tarafından ücretsiz alınmaktadır.

Ekli dosyalar

• Motor yağı gönderimi.jpg
    Motor yağı gönderimi.jpg
    193.8 KB · Görüntüleme: 36
Anonim (068f)Baz yağ rafineleri tarafından geri kazanımı gerçekleştirilmekte olup 130113 atık koduyla satışını gerçekleştirebilirsiniz. Lisanslı baz yağ rafinelerini sorguladığınızda sınırlı sayıda olduklarını göreceksiniz buna karşın güçlü lojistik ağları mevcut. %3 su sınır değerdir. Kendiniz kolaylıkla bunun analizini yapabilirsiniz.

Motat üzerinden talep oluşturmanız gerekli evet. Kod için ise kullandığınız yağların MSDS'lerine de bir bakabilirsiniz. Nadir de olsa bazen hangi kod ile atık çıkışı yapılabileceği yer alıyor. Kararsız kalırsanız yağı vereceğiniz lisanslı firma ile iletişime geçerek destek alabilirsiniz diye düşünüyorum.

Anonim (068f)merhaba, kütle-denge sistemi ile isiniz yok sadece motattan talep acip lisansli firma ile gonderimini yapmaniz yeterli. 13 02 08 den gonderebilirsiniz, ya da 13 01 kodlarindan uygun olani kullanabilirsiniz. gonderirken genelde para odemezsiniz çünkü yag firmalari bu yaglardan para kazaniyor, ama yine de anlasmaniza bagli tabi ki. analiz gerekli degil analizi rafinasyon fabrikalari yapiyor.

@nergis_ustaoglu Çok teşekkür ediyorum bu görüntü iyi oldu

@Sezer Özdemir Ne demek istediğinizi anladım bir rafinasyon tesisi buldum onlarla konuşacağım

@Esat Gürbüzer Çok teşekkürler bilmediğim bir konuydu. %3 su sınır değer derken peki? Almıyorlar mı yoksa?

@Tolgay Doğan Rafinasyon tesisi buldum analiz ücretleri çok mu uçuktur bir bilginiz var mı Tolgay Bey?

@Aslı Can Tathan Teşekkürler MSDS'e bakacağım

Hepinize teşekkürler arkadaşlar iyi ki varsınız 🥰 🥹

@Olgaç Sürmelihindi @Tolgay Doğan Rafinasyon tesisiyle konuştum az önce analiz için ücret ödememiz gerektiğini söyledi ama yağı zaten bizden ücret karşılığı alacakları için bu analiz ücretini almayız sizden dediler. Eğer analiz zorunlu değilse bu durumda kandırılıyor muyum 😃 😃 Bu arada yağ için para ödüyolarsa biz para karşılığı vermiş oluyoruz e hani atıkların satış yapılması yasaktı? Lisanslı olduğu için mi serbest oluyor? (Sorularım ilkokul düzeyindeyse kusura bakmayın lütfen yeni mezunum)

Anonim (068f)atık satışı yasak değil o taa tehlikeli atıkların kontrolü yönetmeliğinde yaziyordu, o yönetmelik artik yok. o yüzden satabilirsiniz sorun yok. siz hangi ildesiniz? rafine tesisi ile degil de atık yag tasima lisansi olan bir firma ile gorusun. ama illa analiz yaptirmak istiyorsaniz ona bir ödeme yapmani gerekir tabi ki, atik yag analizleri biraz pahali.

@Serkan Ç. Bir ara atık paletlerimizi kendi çalışanlarımıza satabilirmiyiz diye araştırıyorduk böyle bir durumun söz konusu olamayacağını söyledi bir çevre mühendisi aklım karıştı şimdi

Merhaba,
TAYRAŞ BAZ YAĞ RAFİNERİ A.Ş. ile görüştünüz mü yeriniz nerede ve yağ miktarı nedir acaba çünkü en kötü ihtimalle ücretsiz alım yapılır oda miktarın düşük olduğunu varsayıyorum eğer miktarda yüksekse size ödeme yapabilirler 🤔