• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Hazırlık sınıfında çevre mühendisliği öğrencisi olmak

Yunus Emre Mercan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Eylül 2023
Şehir
İstanbul
Firma
-
Merhabalar,
İstanbul Teknik Üniversitesinde çevre mühendisliği bölümünü kazandım. Hazırlık seneme başlayacağım. İngilizce seviyem yeterliydi fakat kendimi geliştirebileceğim ders dışı alanlara yönelmek için hazırlık okumanın iyi bir seçenek olduğunu düşündüm. Bu senemi mümkün olduğunca dolu ve verimli geçirmek istiyorum. Bir çevre mühendisinin mezun olduğunda ihtiyaç duyacağı, iyi bir kariyere sahip olabilmek için hazırlık sınıfında faydalanabileceği alanlar nelerdir? Nasıl bir yol izlemeliyim? Kendimi hangi alanlarda geliştirmeliyim? Tecrübeli hocalarımdan tavsiyelerini rica ediyorum.

Teşekkürler.
 
Yunus Emre Mercanhayırlı uğurlu olsun öncelikle. ingilizcenizi geliştirmenizi tavsiye ederim ki zaten hazırlıkla başlayarak bunu en güzel şekilde yapacaksınız. Alan derslerinizi gördükten sonra bir alana yönelmeniz daha sağlıklı olur. atık su ,katı atık, tıbbi atık gibi çok dallı bir alandayız. Gönüllü staj yapmak isterseniz hastanelerin tıbbi atık kısımlarında başlanabilir. Belge olarak çok fazla belge alıp bunları kullanmadıktan sonra bir anlamı oldugunu düşünmüyorum. İç tetkik, baş denetçi,ıso belgeleri vb gibi bir çok belgeler mevcut ama mezun olunca iş durumunuza göre almanız daha sağlıklı olur. Ya da 3.-4. sınıfta almanız daha faydalı olur gibi.
 
Yunus Emre Mercan
Sanırım ilk kez İngilizce hazırlık okuyorsunuz çünkü hazırlıkla ilgili pek fikriniz yok ki hazırlık sınıfının sizin için rahat geçeceğini düşünüyorsunuz. Hazırlık okuduysanız deneyimlerimiz farklı ve ben yanlış düşünüyorum demek. İTÜ'de okumadım ama Sakarya'da liseyi yarı-hazırlık gibi geçirdim, İngilizce değil ama farklı bölümde Arapça Hazırlık okudum.

Düşüncenizin doğru tarafı akademik düşünüyorsanız doğrudur ama hazırlıkta sizi stajyer olarak almayacakları için dil dışında Çevre Mühendisliği alanında sizi pek etkilemez. Dil bilmek hele İngilizce temel yetkinlik oldu artık.

Bizim alanımızda öğrencinin yapacağı şey hazırlıktan itibaren iyi bir çevre edinmek. Kamuda mümkünse staj yapmamak, yapacaksanız riskleri göz önüne almak. Bu bölüme sizden önde başlayan hatta işi hazır olan insanlar var. Alanlarımız kısıtlı değil ama bölümümüzde istihdam edilen kişi sayısı az. Sertifikaların çoğu mezun olunduktan sonra alındığı için sertifika alma şansınız yok.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Serhat A.Ortaokulda ağırlıklı ingilizce, lisede 1 sene hazırlık eğitimi aldım. Hazırlık tecrübem var aslında. Üniversitede okuyacağım hazırlıkta ingilizcemin gelişeceğini de düşünmüyorum. Amacım sizin de dediğiniz gibi çevre edinmek ve okulun sosyal imkanlarından faydalanıp bazı projelerde yer almak, belli yetkinlikler kazanmak. Kurslara ve stajlara erişemeyeceğimi anladım sanırım. Ayriyeten erkenden Autocad kullanmayı öğrenmek vardı aklımda mantıklı bulur musunuz? Bunların dışında henüz hazırlıktayken harekete geçip öğrenebileceğim ne önerebilirsiniz?
 
Yunus Emre MercanAutocad öğrenmek fayda sağlar ama önceki mesajda belirtmediğim bir durum var. Hangi alanda çalışacağınıza karar verme meselesi. Harekete geçip öğrenebileceğinizin ilkini söylemişsiniz. ÇAP düşünüyorsanız İTÜ şu an geçerli mi bilmiyorum Makina ile ÇAP'a izin veriyor. Düşünüyorsanız mantıklı olur. Bir de bilmiyorsanız Office Programlarını kullanmak. Mail atma usulleri öğrenmek te faydalı olabilir. Bir de kodlama dili. Bizde hangisini bilmek gerekir o konu bence tartışmalı.
 
Hayattan 1 yıl atmak… Zaten Lisans 1. sınıf çok hafif geçiyor. Öğrenci dünyadaki en rahat insandır. “Hazırlık” amaçlı yıl kaybetmeyi ben göze alamazdım.
 
Hazırlık sınıfında diğer bölümden arkadaşlar da edinerek networkünüzü genişletin. Öğrenci kulüpleri ve sosyal tüm faaliyetlere katılım iş hayatı sadece ders ve ingilizce değil kendinizi geliştirmek için ne yaptığınız da önemli. İTÜ Çevre Müh. ni ziyaret edip oradak SEG gibi topluluklara kayıt olup orada şimdiden çalışmaya yardımcı olmaya başlayın.
 
Üst