• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Hayvan Atıkları İle İlgili Bilgi

Serdar S.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Mart 2009
Şehir
İstanbul
Firma
sss
Merhaba arkadaşlar. Bir havayolu firmasında çalışmaktayım, kargo hayvan taşıma operasyonları sonucu avi diye tabir edilen hayvan dışkı atıkları oluşmaktadır ( günlük ortalama 20 kg öngörülmekte). konu ile ilgili nasıl bir yol izleneceği hakkında bir örnek uygulamaya rastlamadım, atık kodları arasında uygun kod bulunmamakla birlikte sadece 02 06 01 atık kodunda hayvan atıklarından bahs etmekte.
Konu ile alakalı bilgisi olan veya buna benzer bir uygulama yapan (barınaklar ve yüksek kapasiteli hayvan çiftlikleri örnek olarak gösterilebilir belki) arkadaşlar var ise yardımcı olmalarını rica ederim.
 
merhaba Mustafa Bey, paylaşımınız için teşekkür ederim. Fakat paylaştığınız döküman hayvanların taşınması ile ilgili bilgiler içermekte, atık ile ilgli ayrı biriktirilip bertaraf edilmesi gerekmekte denilmektedir. Bu konuda mutabıkız, ama Ülkemizde bu atıkların hangi atık kodu ile ve nasıl bertaraf edilmesi ile ilgli yasal mevzuata rastlamadım. Yasal mevzuatlar çerçevesinde bu atıkların nasıl bertaraf edileceği ile ilgili bilgi aramaktayım.
 
Merhaba Pınar Hanım, Paylaşımınız için teşekkür ederim. Bakanlığın "İnsan Tüketimi Amacıyla Kullanılmayan Hayvansal Yan Ürünler Yönetmeliği” esaslarına göre dediği için bizim sektorü kapsamamaktadır.
 
Merhaba Fatih Bey, bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. 02 06 01 kodu en uygun görünmekte fakat üst başlık çalıştığım sektöre hitap etmediği için tereddüt ettim. Dediğiniz gibi spesifik bir konu olduğu için, konunun ilk muhattabı ve bertarafında öncelik İBB Atık Yönetimi biriminde olduğundan kendilerinden görüş istedik, gelecek cevaba göre Bakanlıktan da görüş almamız gerekecek gibi.
 
Ama aynı atık olduğu için kullanılabilir diye düşünüyorum. Örneğin 17li metal kodları inşaat ve yıkım atıkları olarak geçer ama bakır, alüminyum gibi ayrı çıkarılacak atıklar için bu kodları kullanıyoruz hangi sektörde olursak olalım. Size verilecek atık kodunu bizimle de paylaşırsanız çok seviniriz ?
02 01 Tarım, Bahçıvanlık, Su Ürünleri Üretimi, Ormancılık, Avcılık ve Balıkçılıktan Kaynaklanan Atıklar
02 01 06 Ayrı toplanmış ve saha dışında işlem görecek hayvan dışkısı, idrar ve tezek (ve bunlarla temas etmiş saman dahil), akan sıvılar
02 06 Unlu mamuller ve şekerleme endüstrisinden kaynaklanan atıklar
02 06 01 Tüketime ve işlenmeye uygun olmayan maddeler
 
@Pnr Sıkı denetimlerimizden dolayı yönetmelik dışına çıkamıyoruz :). Konu netleşince başlık altın uygulamanın detaylarını yazarım. Ama üzün bir süreç olacağa benziyor :confused:
 
merhaba,
tekrardan konu açıp kirlilik yaratmak istemedim. Site içerisinde arama yaparken bu konuya denk geldim.
hayvansal atık toplama belgesi/lisansı hakkında sizden desteklerinizi rica ediyorum. Böyle bir belge söz konusu mu? hangi bakanlık vermektedir?hayvansal atıkları toplayıp işlemek ve bazı teşviklerden yararlanmak için bu belge gerekiyormuş, bilginiz dahilinde midir?
 
Begüm SoydaşMerhaba,

Öncelikle davranış için teşekkür etmek istiyorum. Geçtiğimiz yıllarda Tarım ve Orman Bakanlığından da görüş alınması ile ilgili bilgi almıştım ancak üzerinden çok zaman geçtiğinden net hatırlayamıyorum. Tarım ve Orman Bakanlığı uygun görürse bir yazı veriyor ve o yazı ile Çevre Şehircilik İl Müdürlüğüne başvuruda bulunuyorduk.

Tabi Tarım ve Orman'ın izin vermesi için de hayvansal atıktan numune alıyorlardı. Daha net bilgi veren çıkar umarım.
 
Üst