• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Havalandırma havuzunda bekleme süresi

nfzkaplan

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
ASAT Genel Müdürlüğü
Atıksu arıtma tesisi işletme şartlarında;
Uzun havalandırmalı aktif çamur bir tesisi işletirken havalandırma havuzu bekleme süresi hesabında geri devir dahil edilmemesinin sebebi nedir? Yardımcı olursanız sevinirim.

Onur Bey bizde yıllardır tüm hesaplarımızı dahil ederek yaptık ancak Prof. Dr. İzzet Öztürk'ün Atıksu Arıtımının Esasları yayınında dahil edilmeden hesap yapılmış, dayanağını bilmiyorum ama uzman bir amirimizde bu şekilde yapmamız gerektiğini söylemişti bu nedenle ikilem de kaldık.

Bu problemin çözümünde bekleme süresi hesaplanırken geri devir oranı da dikkate alınmış. Bakın havuz hacmi hesaplama formülünde teta(c) değeri var. işte o hesap çamur geri devirle gelen toplam çamur yaşı. dikkate alınmış yani. çünkü bekleme süresinde geri devir oranının hesaba katılmama durumu olamaz. geri devir olmaz ise aktif çamur olmaz zaten...

geridevir..JPG

Bir başka açıdan bakacak olursak havalandırma havuzları, bio-p havuzları yada cökeltim havuzları gibi bekletme süresine göre boyutlandirilmaz. Bekletme süresi burada kontrol edilecek bir parametredir. Havalandırma havuzları çamur yaşına göre boyutlandirilir. Atv ve metcalff de böyledir. Sizin yapacağınız arıtmaya göre çamur yaşı artar ve hacimde buna bağlı artar

6. Reaktör havuzundaki hidrolik bekleme süresinin hesaplanması,

θ = V/Q = 5.632/20.000 = 0,28 gün = 6,7 saat

Aynı örneğin 6. maddesi bu şekilde Onur Bey, ben kemdimle ilgili bir özet geçeyim size 8 yıldır işletme mühendisliği yapıyorum. 32 adet arıtmanın tüm istatistik işletme verileri haftalık raporlaması şuanki görevim. Sizde biliyorsunuzdur standartların bile kaynaklar arasındaki farklılıklarını, mantık olarak bu konuda açıklaması yapabilir mi diye yardım istedim.

Kubilay Bey tasarım için değil işletme için tesis kontrol parametlerinin karşılaştırılabilmesi için gerekli