• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Havalandırma bacası, koku ve ters akım sorunu

hoşgörü

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
devlet memuru
iyi günler,

apartmanımda yöneticiyim. son kattaki komşularımız havalandırma bacasıyla alakalı şikayetleri var. havanın dışa değil içe doğru geldiğini hatta mutfak kokularının banyo menfezlerinden geldiğini, banyodaki nemin hiç bir zaman kaybolmadığını belirtiyorlar. getirdiğim bir firma durumu anlamadı. son konuştuğum firma hava bacası yüksekliğinin mahyadan 0,5 metre yükseklikte olmadığından ve gider borularının da dirsekli bir şekilde çatıya çıkarıldığını gider borusu boyunun da 1 metre olması gerektiğini dirsekli değil de şapkalı olması gerektiğini belirtti.

Tüm bunlar için yönetmelik var mı? özellikle hava bacası yüksekliği ile ilgili (0,5 metre)

yangın yönetmeliğinde gördüm 0,8 metre ama o yangınla alakalı. duman bacasını kastediyor sanırım.

yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Linkteki yönetmeliğin altıncı bölümünde apartmanınızda kullanılan yakma sisteminin özelliğine göre gerekli ibareler yer alıyor.

Yönetmeliğin tamamını incelemenizde fayda var yine de.

teşekkür ederim.
Ama bahsettiğiniz yönetmelik ısınma ile ilgili bacalarda. tüm bacaları kapsıyor mu?
benim önemle üzerinde durduğum konu havalandırma bacası. bunun için ayrı bir hüküm yönetmelik vs. var mı?

Bunun için ayrı bir yönetmelik bildiğim kadarıyla yok. Sadece havalandırma olarak kullanılan apartman boşluğunun bacası ise bacacıların buna çözüm sunması gerekli diye düşünüyorum.