• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Hastane için endüstriyel atık yönetim planı örneği

Göksel Bey peki atık miktarlarını hesaplarken neyi baz aldınız? Ya da daha açık belirteyim, yeni bir hastanenin atık yönetim planını yapmamız istendi, yatak sayısı belli, hasta kapasitesi belli. Bu durumda ne yapmalıyım? Muayene olan hastalar için ne kadar atık belirlemeliyim?
 
Benim geçmiş yıllara ait atık bilgilerim olduğu için o verileri kullandım. Hasta başına oluşan atık miktarı hem ilgili bölüme hem de hastanın ayaktan mı yatarak mı tedavi gördüğüne göre oldukça değişiklik gösterir, tabi bu belirttiğim tıbbi atık için geçerlidir. Oluşan tehlikeli atık ile hasta sayısının çok ilgisi olmaz. Yeni açılan bir sağlık kurumu değil ise 1 aylık bir izleme yaptıktan sonra büyük oranda fikir sahibi olabilirsiniz.
 
Hımmm, teşekkür ediyorum. Tıbbi atıklar için de iki aylı izleme daha sağlıklı olacaktır öyleyse. :) Zaten bu durumda atıkların miktarını kestirebilmemiz imkansız. Ama geçici atık depolama alanının inşası içinde ortalama verilere ihtiyacımız var. İyisi mi aynı ölçekli hastanelerden bilgi alayım. umarım verirler. Tekrar teşekkür ediyorum.
 
@Şeyma Huyut
Siz hastane yatak kapasitesini ve hizmet verilen bölümler hakkında biraz bilgi verirseniz (medikal onkoloji gibi özellikli bölümler var mı gibi) verirseniz ben de yardımcı olmaya çalışır bizdeki durum ile karşılaştırma yapıp aşağı yukarı bir bilgi verebilirim belki.
 
3 yillik sureniz dolmussa yenisini endustriyel atik yonetim plani olarak gondermek gerekiyor , bunun yaninda bazi il midurlukleri mevcut planlari yeni formatta gondermeleri icin sanayi tesislerine ve hastanelere yazi yollamisti. Bana sorarsaniz siz bir an once end atik yon pl olarak hazirlayip yollayin, denetimde basinizi agritmasinlar
 
Bende hastanedeyim ama böyle bir yazı gelmedi. Daha önce yapılmış bir plan malesef yok, sizinde dediğiniz gibi hazırlayıp göndermek gerekir. Aslında bu noktada çalıştığım yerle ilgili sorun atık yönetiminde tehlikeli atıklarla ilgili resmiyet kazanan bir çalışmanın henüz yapılmamış olması. "Ah şu maliyetler.."
 
Bize İstanbul İl Sağlık Müd.den gelen yazı ektedir. Bi bu yazının gelip gelmediğini sorgulayın isterseniz. Tabi önce tehlikeli tehlikesiz ayrımı yapıp planlama yapmanız gerekir, o yönde elinizi güçlendirebilir bu yazı.
 

Ekli dosyalar

  • Sağlık Kuruluşlarından Kaynanklanan Atıkların Yönetimi.pdf
    318.9 KB · Görüntüleme: 447
Burada 3 aydan beri görev aldığımdan, yol alabilmek için yapılması gereken her şeyin ucunun maliyete dayanması yönetimsel ön yargıları oluşturuyor malesef..çok teşekkür ederim.
 
Rica ederim, bu tür durumlarda en iyi yol yasal yaptırım ve ceza ile korkutmak, bir de bu gereklilikleri mutlaka yazılı olarak tebliğ edin. Sonrasında neden bize söylemedin gibi bir durum yaşanmasın.
 
@CMNet Okuru Bahar
Merhaba Zeynep Hanım,
Konunun başında paylaştığım endüstriyel atık yönetim planı örneği hastaneden çıkabilecek atıkları ve kodlarını içermektedir.
 
Teşekkürler göksel bey... Bu şekilde gidersem detaylarda kaybolurum.Atıkları 3'e ayırıp 18 01 01 18 01 02 18 01 03 olarak ayırıp göstersem olmaz mı acaba ?
 
@yigiten
Atık Yönetimi sayfasına bir bakın ordan olabilir, yayınlanalı çok oluyor hatırlamıyorum tam. Hastaneler için ayrı bir format yok, endüstriyel atık planı formatı sabit.
 
@Gülin Çağlıyan
Gülin Hanım, günceli bundan farklı. Bakanlık sitesindeki daha yalın. Çevre yönetimi sayfasına bakın. İlginiz için teşekkür ederim ayrıca.
 
Üst