• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Hangi atık kategorisine girer?

yusufok

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Güral
Arkadaslar merhaba. Otelimdeki davlumbazlari temizlettim sakiz kivaminda yag cikti komur ve is den dolayi sanirim siyah renkte ve nerdeyse kati durumda bir yag.. Sizce hangi kategoriye girecek nasil gonderebilirim ve daha once boyle bir atik gondermis olaniniz var mi ? Tesekkur ederim..

@yusufok
atıkyağ analizi yapan Akredite Laboratuvar ile iletişime geçip analiz yaptırmanız gerekmektedir. daha sonra katagorisine göre atık kodu belirlemeniz gerekmektedir.

Hepinize teşekkür ederim.. Davlumbazdan çıkan yağ içeriği açısından çok karışık da olsa kömür isi ve uçan yağların birleşiminden oluşuyor aslında.. Analiz yaptırayım diye düşünüyorum ama ben direk bertarafını yapmak istesem kime verebilirim sizce ? Asfalt gibi duruyor.. bitkisel atık yağ geri dönüşümcülerinin işine gelmez zaten geri dönüştüremezler biliyorum ama bu yağ hakikaten karışık yani davlumbaz temizliğinden cıkan atık olarak da internette hiç refesans olabilecek bilgi bulamadım..

@Kenan Atalar
"20 01 41 baca temizliğinden kaynaklanan atıklar" tehlikesiz olarak tanımlanmış. Dolayısıyla yağ içermeyen sadece yakma bacalarının temizliğinden kaynaklanan atıklar bu sınıfta olur diye düşünüyorum. Davlumbaz atıklarının yağ içeriğinden dolayı tehlikesiz olduğunu düşünmüyorum.

Yazan herkese teşekkür ederim direk bitkisel atık yap değil.. İç Çevre daha önce vereni duymadık bilgimiz yok dedi.. Aranızda hiç mi davlumbaz temizletip gönderen olmadı ? Hakkaten ilginç geldi bana internette de veri olmaması.. Yok mudur bilen duyan bir şansımız zorlasam ? :)