• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Hamur ve kağıt endüstrisi(pulp and paper)

Eda Kaha

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
öğrenci
Merhaba pulp and paper industry(hamur ve kağıt endüstrisi) atıksuyunun karakterizasyonuna bakmam gerekiyor fakat bundan önce bir alt kategori seçmem gerekiyor. Su kalitesi kontrol yönetmeliklerine baktığımda yarı selüloz üretimi, ağartılmış selüloz, parşömen kağıdı gibi alt kategoriler gördüm fakat buralardan çıkan atıksuların özelliklerine bakmak istediğimde çok detay bulamadım. Hamur ve kağıt endüstrisinden nasıl bir alt kategori seçebilirim yardımcı olabilir misiniz ?

TABLO 13: SELÜLOZ, KAĞIT, KARTON VE BENZERİ SANAYİLERİN ATIK SULARININ ALICI ORTAMA DEŞARJ STANDARTLARI

Buradan selüloz üretimleri hariç seçebilirsiniz. Çünkü ülkemizde selüloz üretimi sadece zonguldak çaycumada esmer selülozdan düşük miktarda mevcut

Bu parametrelerin dışında ön arıtma mevcut ve osb'de iseniz OSB'nin istemiş olduğu limitlere bakmanız gerekir her OSB'de farklı olabilir. Buda genellikle
TABLO 25: ATIKSULARIN ATIKSU ALTYAPI TESİSLERİNE DEŞARJINDA ÖNGÖRÜLEN ATIKSU STANDARTLARI'dakilerdir

Son düzenleme:
Murat ÇelebiMerhaba, öncelikle çok teşekkür ederim. Ben hurda kağıttan yeniden kağıt üretilmesi sektörünü seçmeyi düşündüm örneklere baktım mesela Marmara Kağıt ve Ambalaj Sanayi kendine ait atıksu arıtma tesisinden Tablo 13. 2: Sektör: Selüloz, Kağıt, Karton ve Benzeri Sanayii (Hurda Kağıt, Saman ve Kağıttan Ağartılmamış Selüloz Üretimi) deki standartlara uygun hale gelmiş atıksuyunu karasu deresine deşarj ediyormuş. Fakat benim daha çok parametreye ihtiyacım var. Çünkü bu deşarj edildiği dereden tarım amaçlı su kullanılması gerektiğini düşünüp Na,Cl gibi tarım amaçlı kullanılan sular için önemli parametreleri incelemem gerekiyor. Bu tarz birendüstriden çıkan atık suyun tabloda verilenler dışındaki parametrelerine nasıl ulaşabilirim acaba 🙏

Tablo 25 çıkış noktanız olabilir ama tarımda kullanılacak ise ileri arıtım gerekeceğini düşünüyorum

uygunluğuna bakacağım uygun değilse öneri yapacağım :) tablo 25e bakacağım çok çok teşekkür ederim tekrardan