• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Hammadde Tebliği

  • Konuyu başlatan Silinen üye 50041
  • Başlangıç tarihi
S

Silinen üye 50041

Merhaba,

Atıktan türetilmiş yakıt, ek yakıt ve alternatif Hammadde Tebliğinin 14.Maddesinin 1. fıkrasının (b) bendinde bahsedilen 'fiziksel ve kimyasal özellikleri gösterir analiz raporu' tam olarak neyi ifade etmektedir. Biraz araştırma yaptım ama ilgili bir konu bulamadım. Yardımcı olur musunuz ?

MADDE 14 – (1) Alternatif hammadde kullanacak tesislerin, başvuru işlemlerinde aşağıdaki bilgi ve belgeleri sunmaları zorunludur:

a) Alternatif hammaddenin üreticisi olan tesisin iletişim bilgileri, tesise ilişkin proses, atığın prosesin hangi aşamasından kaynaklandığı, miktarı ve atık kodu.

b) Alternatif hammadde olarak tesise kabul edilecek atıkların fiziksel ve kimyasal özelliklerini gösterir analiz raporu.

c) Alternatif hammadde kullanacak tesislerin proseslerine ilişkin bilgileri ve prosesin alternatif hammadde kullanımına uygun olduğunu gösterir kurumsal akademik rapor.

ç) Alternatif hammaddenin prosesin hangi aşamasında ve ne amaçla kullanılacağı.

İyi çalışmalar dilerim.
Teşekkürler.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Selam Taha,
Atık Yönetimi Yönetmeliğinde atıkların tehlikelilik özelliklerinin belirlenmesi için atıklara analiz çalışmalarının yapıldığı belirtilmektedir. Konu ATY olduğundan çokta bilgi sahibi değilim ama umarım yön verici olmuştur.
İyi çalışmalar.
1602163805827.png
 
Merhabalar,
Bu tehlikelilik analizinden farklı bir durum. Örneğin seramik kırıkları ve seramik arıtma çamurlarını alternatif hammadde olarak verirken "Seramik Araştırma Merkezi"nin yaptığı Minerolojik ve Kimyasal analiz başlığı altındaki analizi kullanıyoruz.
Üniversite laboratuvarları genelde bu konuda yardımcı oluyorlar. Atığınızın türü ne ise oluştuğu prosesle ilgili bir bölüm ile görüşebilirsiniz.
 
Üst