Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının
Kontrolü Yönetmeliği
Depolama Tesislerine İzin Verilmesi ve İptali
Madde 38 — Hafriyat toprağı ile inşaat/yıkıntı atıkları depolama tesislerine izin vermeye;
a) İl ve ilçe belediyeleri ile büyükşehir belediyesi mücavir alan sınırları dışında kalan yerlerde mahallin en büyük mülki amiri,
b) İl belediye mücavir alan sınırları içindeki yerlerde il belediyeleri, büyükşehir belediyesi olan yerlerde büyükşehir belediyeleri,
c) İl belediyeleri ile büyükşehir belediyeleri mücavir alan sınırları dışında kalan ilçelerde ise ilçe belediyeleri,
yetkilidir.
Yapılacak olan denetimlerde usulüne uygun alınmadığı veya işletme planına uygun çalışmadığı tespit edilen depolama tesislerinin izin belgesi yukarıda belirtilen merciler tarafından iptal edilir ve yasal işlem yapılır.DENİLİYOR
28. 21/05/2010 tarihli 2010/9 sayılı Genelge ekinde yer alan Entegre Atık Yönetim Planı Hazırlama Kılavuzunda Hafriyat Toprağı, inşaat ve Yıkıntı Atıkları Yönetim Planı formatı belirlenmiĢ olup atık yönetim planı bu doğrultuda hazırlanır. Hafriyat Toprağı,inşaatt ve
Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği kapsamında, hafriyat toprağının, alan ıslahı, restorasyon veya dolgu maksatlı kullanımına izin vermeye yetkili kurumlar, yapılacak başvuruları incelemek ve sonuçlandırmak maksadıyla baŞvuru sahibi tarafından bu genelgenin
20. ve 29. maddesinde belirtildiği şekilde atık yönetim planı ile uyumlu olduğunu gösteren raporu il Çevre ve Orman Müdürlüğüne sunarak uygun görüŞü alır ve izin verilen tesisler için Genelge Ek-2’de verilen Hafriyat Toprağı Sahası/Geri Kazanım Tesis Belgesini düzenler.
BURADA iL MÜDÜRLÜĞÜNDEN GÖRÜŞ ALINIR DİYOR VE İZİN VERMEYE YETKİLİ KURUM YÖNETMELİKTE MADDE 38 DE BELİRTİLEN BELEDİYELER DEĞİL MİDİR?
SİZİN YORUMLARINIZI TEKRARDAN BUNA GÖRE ALABİLİR MİYİZ?