• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Green To Wear 2.0 (GTW 2.0) Denetlemesi

Hüsamettin Selçuk

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Temmuz 2019
Firma
eu
Green To Wear 2.0 (GTW 2.0) denetlemesi geçiren ya da bu konu da bilgi sahibi olan ne sorulacağını veya nelere dikkat edildiğini bilen arkadaşlarım var mı.
Bu denetimde ne yapılır nasıl yapılır/uygulanır.
Forumda bu konu hakkında bilgiye rastlamadım, bu denetimi tecrübe etmiş ya da ne yapılması gerektiğini bilen arkadaşlarımdan yardım ve bilgi paylaşımı rica ediyorum. İlgi ve yardımınız için şimdiden teşekkürler (:
 
@Cemre Aysalar benim elime henüz geçmiş bir döküman yok ama nasıl temin edebilirim, buradan paylaşım yapabilmeniz mümkün mü ☺

@Oğuzhan Keskin intertek diye uluslar arası olarak çalışan bir deneteleme kuruluşu var, tedarik zincirinde uygulama yapıyor ve eğer uygun görürse müşteri portföyüne satış yapabiliyorsunuz. Tabii ulaslar arası çapta hatırı sayılır müşteriler :) inşallah tam olarak anlatabilmişimdir, ben de aslında yeni olduğum için bu kadarını bilebiliyorum.
 
Merhaba,

Danışmanı olduğum firmalarda bu denetimlere katıldım. Merak ettiğiniz konuları yazarsanız hatırladığım kadarıyla yardımcı olayım. Tüm konulara dahil olmasam da çevresel bazlı bildiklerimi anlatabilirim.
 
Cem YılmazMerhaba,
Yakın zamanda bu denetime katıldım Cem Bey. Benim merak ettiğim nokta firmaya gelip alınan atık su numunesi hakkında. Firmam organize sanayide buluyor doğal olarak organizeye deşarj ediyorum. Bunu göz önüne alarak eğer atık su değerlerimin belirlenen limit değerleri üzerinde olması durumunda ne gibi bi sonuçla karşılaşırım?
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
KbrpkyrkMerhaba, çözümü LinkedIn üzerinden ilettim ancak buradan da paylaşalım. Belki diğer arkadaşlar da aynı sorundan müzdarip olur.

Eğer atıksu analizlerinizdeki parametrelerde sıkıntı çıkarsa buna yoğunlaşmanızı istiyorlarmış. Örneğin; ağır metal çıkması durumunda kaynağının araştırılmasını ve çözüm önerileri bulmanızı istiyorlarmış. Ayrıca sonucun kötü çıkması denetim puanınızı etkiliyormuş. Ancak kesinlikle, direkt olarak üretimi veya satışı durdurmaya engel bir durum olmadığını belirttiler. Tabi önceden belirlenmiş puanın altına düşerseniz, satış yapmanızın önüne geçiyormuş bu durum.
 
@yeniçevreci dediğinizi anladım, ben böyle bir denetim geçirmedim fakat sizi denetleyenlerden bilgi almaya çalıştınız mı?
Hani belki bir liste, bir bilgi veya tüyo verebilirler diye düşünüyorum.
 
O halde müşteri denetimi diyebiliriz :)

Çevresel anlamda yaptığınız çalışmaları , mevcut durumunuzu ve iyileştirmelerinizi kesinlikle kontrol edeceklerdir. Bir eksiğinizin kalmamsını tavsiye ederim :)
 
@Oğuzhan Keskin denetçi firma ile direk konuşan ben değilim ama bilgiler talep ettim. gelirse bakacağım.
@Cem Yılmaz bakanlık (veya il müdürlüğü) denetimlerinde istenenlerin haricinde nelere dikkat etmemiz gerekiyor, çevresel bazlı nelere dikkat ediliyor, bunları öğrenmek istiyorum, aslında
[automerge]1580824337[/automerge]
@Cemre Aysalar Sosyal uygunluk denetimi geçirdim, çevre anlamında bir sorun çıkmadı ama bu denetimin daha zor ve 3 gün geçeceğini söylediler, fazla da bir bilgim yok
 
O hâlde Excel dosyalarını paylaşayım ben de :) İngilizceniz yoksa bile translate ile kolayca halledebilirsiniz. Yine merak ettiğiniz kısımları sormaktan çekinmeyin, bildiğim kadarıyla anlatırım.
 

Ekli dosyalar

  • GTW Checklist.xlsx
    24.9 KB · Görüntüleme: 334
  • GTW Sayısal Değerlendirme.xlsx
    88.1 KB · Görüntüleme: 286
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
ERGÜNERMerhaba,

GTW 6.0'a geçildi diye biliyorum. Checklist'te çevre açısından bir değişiklik oldu mu bilemiyorum, henüz elime dosya ulaşmadı. Ancak özellikle kullandığınız su önem arz ediyor. Inditex denetimlerinde kuyu suyu kullanıyorsanız yasal iznine dikkat edilirken, tesis içindeki tüm su kullanımlarının takibini yapmanızı istiyorlar. Bunun dışındakiler zaten yasal mevzuat ile paralel gittiği için ekstra bir talep olacağını sanmıyorum.
 
Merhaba, yakın zamanda Green To Wear denetimimiz olacak. Hazırlık aşamasında makinelerimizin kalibre edilmesi istendi. Tüm laboratuvar makinelerimizin kalibrasyonunu yaptırıyoruz ancak tekstil boyahanesiyiz ve makinelerimizde çok fazla ölçüm cihazları (manometre vb.) mevcut. Bunların tamamına kalibrasyon yaptırmalı mıyız. Kalibrasyon firmasının söylediğine göre bazı firmalar makineye göre baş orta son veya baş son diye yaptırmışlar. Ancak inditex için bu yeterli midir onu bilemiyoruz. Bu konuda varsa bir bilginiz desteğinizi rica ediyorum.
 
Merhabalar;
Green To Wear için Kimyasal Risk Değerlendirmesi hazırlamışmıydınız, standart İSG Risk Değerlendirmesinden farklı mıdır, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
 
Merhaba,
Bu yıl isterler mi bilmiyorum ama iki sene önce geçirdiğimiz GTW denetiminde kimyasal risk analizi istenmemişti diye hatırlıyorum. Sadece kimyasal envanter listesini istemişlerdi. Kimyasal maddelerle çalışmalarda sağlık ve güvenlik önlemleri hk. yönetmelikte risk değerlendirmesiyle ilgili bilgilendirme var. Ben MSDS'lerden yararlanıp kimyasalın tehlike sınıflandırması,tehlikenin nedeni, tehlike, risk, kişisel korunma yöntemleri,olası durumlarda alınacak önlemler gibi bölümlerden oluşan risk analizi oluşturmuştum.Belki size faydası olur.
 
@Cemre Aysalar bende siz sorunca tereddütte kaldım, konusu geçmişmiydi denetimde diye, @fulyasavas35 yazınca benimde taşlar yerine oturdu. İSG risk değerlendirmesinde kimyasallarla ilgili risklere atıfta bulunulmuş, değerlendirilmişti. Belki bu yüzden sorulmamıştır. Kimyasal envanterini çok detaylı olarak incelendiğini biliyorum ama. İleriki zamanlarda istenebileceği için bir çalışma yapılması iyi olacaktır.
@fulyasavas35 "MSDS' lerden yararlanıp kimyasalın tehlike sınıflandırması, tehlikenin nedeni, tehlike, risk, kişisel korunma yöntemleri, olası durumlarda alınacak önlemler gibi bölümlerden oluşan risk analizi üzerine çalışılabilir" paylaşmanız mümkün olursa bende fayda görebilirim, @fulyasavas35
 
@fulyasavas35 @yeniçevreci , fikir desteğiniz için çok teşekkür ederim. Bende İSG için risk analizi hazırlamış ve kimyasallar için detaylı yer vermiştim. Bunun yeterli olabileceğini düşünüyordum ama bir firmanın sosyal denetçisi onun yeterli olamayabileceğini söyledi.Bende ekstradan böyle bir şey hazırlamaya başladım.KRA.png

Bunun dışında da inditex destekleyici dökümanında ise böyle birşey var. Bunun gibi mi hazırlamak gerekiyor acaba?
KRD.png
 
Merhaba,
Yukarıda paylaşılan risk analizi isg kapsamında biraz. İstenen aslında şirket kimyasal yönetimi yapabiliyor mu, reçete de yazan ile kullanılan kimyasalın tutarlılığını kanıtlayabiliyor mu vs.
 
Üst