• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Görev ve yetkinlikler

• Konuyu başlatan Anonim (d03b)
  • Başlangıç tarihi
A

Anonim (d03b)

Merhaba,

Meslekte yeni sayılırım da bi sorum olacaktı. Yakın zamanda (3 ay önce) bir firmada Çevre Mühendisi olarak görev almaya başladım. Firma Çevre izin ve lisans yönetmeliği EK-2 listesinde. ÇED gerekli değildir ve Çevre İzni Muafiyet yazısı var. Mevcutta bir danışmanlık firması ile çalışıyorlar. Ancak ben başladığım için artık danışmanlık ile yollarını ayırma planı yapılıyor. Bundan sonraki süreçte benim yasal yükümlülükler çerçevesinde yapmam gerekenler neler olacak? EÇBS'de benim atamam yapılmak zorunda mı mesela? Çevre yeterlilik belgem var, 7 ay öncesinde almıştım. Atama yapılırken belirli süre işletilme şartı var mı?

Anonim (d03b)Hayırlı olsun. EÇBS, E-yeterlilik üzerinde atamanız yapılması gerekli. Atama yapıldıktan sonra çalıştığınız kurum hangi yönetmelik kapsamına giriyorsa (SKHKKY, Sıfır atık, Atık Yönetimi Yönetmeliği vs. gibi) EÇBS'de bulunan uygulamalar üzerinden kontrolleri yapmanız gerek. Yakın tarihte ,mart sonu atık beyanı var mesela. Çevre dosyanızı gözden geçirin muhakkak.