• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Görev tanımı-yardım :(

A

Anonim (79a2)

Merhaba arkadaşlar ben bir fabrikada kalite kontrol mühendisiyim aynı zamanda firmada sürdürülebilir çevre sorumlusu olarak görev yapmaktayım. İK ile konuştuğumda sigorta girişimi kalite kontrol sorumlusu olarak yaptığını çevre mühendisi olarak değiştirirse benim için kötü ve iyi taraflarını sordu? Bu şekilde çift görev yapan tecrübeli arkadaşlar bana avantaj ve dezavantajlarından bahsedip konu ile ilgili yönlendirme yapabilir mi? Teşekkürler

Anonim (79a2)merhaba, 2 görev olarak çalışmaktayım. çevre mühendisi olarak girişimi yaptırdım.
Buda bakanlık sisteminde atamamı yapıp prim günümü işletip koordinatör olmamı sağladı. Diğer türlü atamanız olmasada çevre mühendisi olarak çalıştığınızı kanıtlamanız zor olabılır. sgk giriş koduna bakıyor çevre bakanlığı çünkü.

(2) Çevre yönetimi birimi;

En az 2 (iki) çevre görevlisinden oluşacak olup, en az birinin bu maddenin 1. fıkrası b veya c bendi kapsamında belirtilen şartları taşıması, diğerinin ise kamu veya özel sektörde çevre ile ilgili olarak en az 3 (üç) yıllık mesleki tecrübeye sahip olması, zorunludur.

(3) Çevre danışmanlık firması;

a) Sürekli istihdam edilmek üzere en az 5 (beş) çevre görevlisinden oluşacak olup, en az birinin koordinatör,

b) En az 3/5’ünün bu maddenin 1. fıkrasının b veya c bendi kapsamında,

c) Koordinatör çevre görevlisinin, çevre ile ilgili olarak en az 7 (yedi) yıllık mesleki tecrübeye sahip,

ç) En az birinin çevre ile ilgili 5 (beş) yıl ve üzeri, en az birinin ise çevre ile ilgili 3 ( üç) yıl ve üzeri mesleki tecrübeye sahip,

çevre görevlisi olması zorunludur.

Selamlar,

Yukarıda bahsedildiği gibi Bakanlık meslek kodunu referans alıyor.
Kesin olmamakla birlikte bir tavsiye olarak; sigorta meslek kodunuzun kalite kontrol mühendisi olarak işlendiği döneme dair çalıştığınız kurumdan bu tarihlerde sürdürülebilir çevre sorumlusu olarak çalıştığınıza dair yazı alıp, Bakanlık'a bunu beyan edebilirsiniz.

Beyan işlemleri için;
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
- E-Yeterlik Uygulaması - Şahıs - Kişi Başvuru - Deneyim - Dosya
1.jpg
Dosya kısmına şirketinizden aldığınız "şu tarihler arasında kurumumuzda çevre mühendisi olarak çalışmıştır" yazılı beyanı ekleyip; Bakanlık'taki personele telefondan izah etmenizi tavsiye ederim.
Yardımcı olma ihtimallerini göz önünde bulundurmak lazım, en kötü ihtimalle denemiş olursunuz.

İyi çalışmalar dilerim.

Peki şöyle bir soru daha ekleyeyim beni kalite kontrol mühendisi olarak değildi kalite kontrolcü meslek koduyla sigortaya kayıt etmişler, sizce bunun bana yaratacağı sıkıntılar nelerdir? ben bu konuları pek bilmiyorum da