• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Gfb aşamasında kapasite artışı olursa

Rackassy

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Serbest
Arkadaşlar herkese merhaba, firmam GFB aldı fakat 1/3 ten fazla kapasite artışına gideceğini belirtti. Gfb aşamasında emisyon ölçümlerini yaptıracaktık ki bu kapasite artış konusu gündeme geldi dolayısıyla onu da yaptırmadık hepsi bir olsun istedik. Sorum şu, gfb yi izne çevirmeden yine eçbs den başvuru mu yapacağım yoksa gfb yi izne dönüştürmem ondan sonra mı başvuru yapmam gerekli?

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
RackassyÜstad Merhaba,

Geçici faaliyet belgesi aldıktan sonra kapasite artışına gidilecekse ve bu artış 1/3 oranını geçiyorsa tekrardan geçici faaliyet belgesini yenilemenizi tavsiye ederim. Zaten Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği'nin 11. Maddesinin 2. Fıkrasının f bendinde görselde yer alan ifade geçmektedir;

Screenshot_20220822-191330_Chrome.jpg

Benim şahsi düşüncem gfb'yi çevre izin/lisans belgesine çevirmeden kapasite artışından dolayı gfb'yi yenilemeniz. Böylece bir yoku 2 defa gitmenize gerek kalmaz.

Ancak burada şöyle bir durum oluşacak. Mevcut GFB'ye gelirken aldığınız İl Müdürlüğü Uygunluk Yazısı'ndaki kapasite değişmemiş olacak. Bence GFB'yi yenilemeden önce ,güncel kapasiteyi içeren evraklarla İl Müdürlüğü Uygunluk Yazısı alarak güncel kapasiteyle GFB'yi yenilemek.

Aynı durum benim de başıma geldi. Firmanın GFB si varken kapasite artışına gitti, yeni kapasite raporu ile tekrardan GFB aldım

Aynı durumu biz de yaşadık. Hemen Kapasite raporunu yeniledik ve bir ön yazı ile (İl Müdürlüğünde Çevre İzni Kısmı ile görüştüm.) , 2 kapasite raporu ve açıklayıcı bilgilerle İl Müdürlüğü Uygunluğa tekrardan başvurdum. Ziyarete gelmeden GFB'yi yenilediler. Sonra Emisyon ölçümünü yaptırıp hızlıca Çevre İznine başvurdum. Çevre İzni aşamasında denetime geldiklerinde de tüm dosyayı ayrıntılı incelediler. Sıkıntı yaratmadılar.

Çevre İzni almadan, GFB aşamasında kapasite artışı olduğunda ve GFB yi yenilediklerinde süre tekrar 1 yıl olarak mı güncelleniyor, yoksa kalan süre mi devam ediyor