• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Geri dönüşüm

Casper

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Çalışmıyorum
Merhaba iyi günler. Ben KOSGEB desteğine başvurup memleketime (Ardahan da kurulacak ve arsam mevcut ) geri dönüşüm işi kurmayı düşünüyorum ancak bunun nasıl olacağını ve tesisin ne kadar fiyata mal olacağını tam bilmiyorum ve desteğin ne kadar olacağı da benim bu işi tam olarak ayarlamamla kaynaklı. Bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz. Yeni üniversite mezunu bir genç olarak yardım eder misiniz?

Geri dönüşüm ne üzerine olacak? (kağıt,karton,plastik, metal)
Şehrinizin ve civar il ve ilçelerin ihtiyac ve atık miktarlarını belirlediniz mi?
Kapasitesini belirlediniz mi?
Arsa uygun mu şehre yakın uzak?
Ekipmanlar sıfır mı ikinci el mi olacak?
Lisans ücretlerini hesapladınız mı? (hem tesis hem araç hemde atık kodu için)
Kaç çalışan olacağını ve bunların maliyetini ?
Plastik ise lab. testleri yaptırmanız gerekiyor bunların maliyetleri ?

İlk başta aklıma gelen bunlar. Fizibilitenizi iyi yapmadan işe girmemenizi öneririm
[automerge]1577515575[/automerge]
Aşağıdaki 2 makale biri ödül almış olarak görülmekte yardımcı olabilir

Ekli dosyalar

• 8ae74153414a364_ek.pdf
    2.1 MB · Görüntüleme: 27
  • ERZURUM KENT AMBALAJ ATIKLARININ.pdf
    428.5 KB · Görüntüleme: 19