• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Geri Dönüşüm ve TAT

• Konuyu başlatan Silinen üye 42555
  • Başlangıç tarihi
S

Silinen üye 42555

Herkese iyi çalışmalar, ben bir plastik geri dönüşüm firmasında çevre mühendisiyim. Ayrıca ilk iş deneyimim. Çalıştığım firmanın sahibi şuan ki tesisin yanında farklı bir isim altında yeni bir firma kurmak istiyor eski firmasındaki çevre izin ve lisans belgelerini yeni firmasına aktarmak istiyor bu mümkün mü? Mümkünse çevre mühendisi olarak ne yapmam gerekir?

Merhaba kardeşim, yeni bir ünvanla şirket açılacağı için yeni baştan çevre izin ve/veya lisansı alınması gerekir. Daha önceki alınan çevre izin ve/veya lisans aktarımı olamaz. Adres aynı olsa bile sahibi veya firma ismi farklı olursa o zaman ayrı ayrı çevre izin ve /veya lisansı alınması gerekir.
Çevre izni veya çevre izin ve lisansına başvuru
MADDE 7 – (1) Çevre izni veya çevre izin ve lisans başvurusu, Ek-1 listesinde yer alan işletmeler için çevre danışmanlık firmaları ya da çevre yönetim birimi tarafından, Ek-2 listesinde yer alan işletmeler için çevre danışmanlık firmaları, çevre yönetim birimi veya tesiste istihdam edilen çevre görevlisi tarafından yapılır.
(6) Aynı adreste bulunan ancak işletmecisi veya tüzel kişiliği farklı olan işletmeler ayrı ayrı çevre izni veya çevre izin ve lisans belgesi almakla yükümlüdürler.

Kapasite raporu çıkarmanız gerekmektedir. Hemen ardından çed görüşüne müracaat edin. Tehlikeli ve tehlikesiz atıklar için geçici depolama alanı yaptırın. Daha sonra hangi lisansa başvuru yapacaksanız ona göre fiziksel şartları sağlamanız gerekmektedir ve eçbs üzerinden il müdürlüğü uygunluk yazısına başvuru yapacaksınız.