• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Geri Dönüşüm Fabrikalarındaki Kapasite Raporu HK.

Ö.Kocaer

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Nisan 2016
Şehir
Adana
Firma
Plastik Geri Dönüşüm
Merhabalar, geri dönüşüm fabrikasında yeni işe başladım çevre mühendisi olarak işletmenin kontrolü şuan bende ,sistemsel bilgileri işi öğrendikten sonra başlayacağım dosyaları karıştırıyorum bir yandan bu kapasite raporuyla ilgili bilgisi olan var mı? Teşekkür ederim.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Ö.KocaerÜstad Merhaba,

Öncelikle yeni işiniz hayırlı olsun. Cem üstad; bir çevre mühendisi tesiste adım adım ne yapar çalışması hazırlamıştı. Bu çalışma sizin için güzel kaynak olur. Çalışma linki aşağıda yer almaktadır. Kapasite raporu ile ilgili sorunuzu buradan yazarsanız yardımcı oluruz.

https://www.cevremuhendisleri.net/m...i-danismani-bir-tesiste-adim-adim-ne-yapar.7/
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Ö.KocaerMerhaba,

Çalıştığınız tesislerde kapasite raporunun önemi çoktur. Tesisten tesise değişmekte olup, mesleğimizde kapasite raporu en çok ÇED Olumlu ve ÇED Gerekli Değildir belgelerinde önümüze çıkmaktadır.

Tesis yaptığı faaliyetten dolayı ÇED'den muaf olabilir veya tabi olabilir bunu kapasite raporundaki üretim kapasitesi ve tesisin faaliyeti belirler. Haliyle çalıştığınız tesislerde kapasite raporundaki üretim miktarını bilip, ÇED Mevzuatına göre takibinin yapılması gerekmektedir.(İdari para cezası ve ünite/tesis kapatma cezasıyla karşı karşıya kalınabilir.)

Veya çalıştığınız tesisler çevre izinlerine tabi olabilir. Burada da kapasite raporundaki üretim kapasitesindeki miktar ile gerçekteki üretim kapasitesinin kıyaslanması ve takibin yapılması gerekir. Hali hazırda çevre izni olan firmanız gerçekteki üretim miktarını artırarak çevre izni yenileme (kapasite artışından dolayı) sürecine tabi olabilir. Eğer gözden kaçar ve denetimlerde tespit edilirse idari para cezası ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Ufak bir not bırakayım; Geri dönüşüm tesislerinde gerçek kapasiteniz ile kapasite raporundaki kapasite miktarının kıyaslamasını (kapasite artışı var mı/yok mu?) kütle denge işlemine veri girerek görebilirsiniz.

Kapasite raporu genel olarak çalıştığınız tesislerde böyle karşınıza çıkar. (GENELLEMESİ BÖYLEDİR, TESİSTEN TESİSE YUKARIDA Kİ MEVZUATLAR FARKLILIK GÖSTEREBİLİR.)

Çalıştığınız tesisin kapasitesi ile ilgili herhangi bir sorun veya soru ile karşılaşırsanız, forumda paylaşmanız dahilinde elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız.

Yeni işinizde başarılar dilerim...
 
Üst