• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Gelecek

hiraaa67

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
çalışmıyorum
Merhaba benim bir sorum var bir muhendis adayı olarak.Kendime bir hedef koymak istiyorum ama pek bi bilgim yok bu çalışabilecegim yerlerden en iyi özel şirket hangisidir acaba ?

En iyi özel şirket tartışmaya açıktır. Ama şu bir gerçek ki Alman, İsveç, Hollanda ülkeleri önde geliyor. Hangi alanda çalışacağını kararlaştırman gerekiyor. Yani sektörel bakmakta fayda var (Enerji eldesi, Geri Kazanım, Geri Dönüşüm, Arıtım vs. mesleğimizdeki farklı sektörler). Eğer en iyisinde çalışmak istiyorsanız "en iyilerden olmak" zorundasınız. Olmazsa olmaz bazı şeyler var elbette. Çok iyi bir İngilizcenin yanı sıra dünyada en çok kullanılan ikinci bir dil (Çince, İspanyolca vs.) olması şarttır diye düşünüyorum. Birden fazla çizim programlarına hakim olman gerekiyor aynı zamanda (AutoCAD, ArcGIS vs..). Bazı sertifakalar da sanırım gerekli. Ben henüz iş tecrübesi olmayan birisi olarak böyle düşünüyorum ama forumda tecrübesi olan kişilerin benim düşüncelerime mutlaka ekleme ve çıkarmaları olacaktır.

sayın hiraaa67,

hemen işe en iyi şirket diye başlarsan hayalperestlik olur. bence önce kendinizi iyi yetiştirin (okul+saha). salih beyin dediği gibi yabancı dil sizi bir adım önde götürür. sektör seçmen şimdilik çok önemli değil. ama yatkın olduğun, daha başarılı olabileceğine inandığın konuda çalışman avantaj sağlar size. sonra en iyi şirketler kendiliğinden gelir zaten. merdivenleri basamak basamak çıkın.
gelelim sizin sorunuza; üstte salih bey çok güzel açıklamalar yapmış. günümüzde çevre mühendisliğinin her konusu bana göre geçerli. ama şu atıkların yönetimi ve enerji üretimi sanki ön planda. çünkü belediyeler artık bunun farkına vardı ve önemli gelirler elde ediyorlar. bununla ilgili şirketleri araştırabilirsin. herşey gönlünüzce olsun. sağlıcakla kalın.

Verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim.Dikkate alacağıma emin olabilirsiniz.Kendimi geliştireceğime inanıyorum ancak biraz açmak istiyorum İngilizcenin yanında Çince mi olmalı yoksa İspanyolca mı ? Birden fazla bilmem gerçekten önemli mi dil konusunda biraz kötüyüm de

İngilizcenin yanına ekstra bir dil koymak bence avantaj olacaktır. İspanyolca bir çok ülkede kullanılan dillerden birtanesi, ben ikinci dil seçimini biraz lüks olarak değerlendirdiğim için seçimi de ona göre yapmak gerekir diye düşünüyorum. İspanyolca olursa avantajların olur. İspanyolca; okunuş itibariyle Türkçeyle neredeyse aynı ve alfabesi de hemen hemen aynı sayılır ( 2 - 3 harf dışında). Dil öğrenimini kolaylaştırmak için yardımcı da olabilirim. NASA ve bir çok büyük kuruluş tarafından kabul edilen bir program var, kendi personeli üzerinde kullandığı. Programda İngilizceden, İspanyolcaya, Çinceden, Arapçaya bir çok dil paketi mevcut, indirmeniz gerekiyor. O da bu linkte buyurun;
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
umarım yardımcı olur. Hayatınızda başarılar diliyorum.

Çok teşekkürler cevaplarınız ve yardımcı olduğunuz için programı kurup kullanacağım dan emin olabilirsiniz.

büyük şirketler her zaman iyi değildir. Büyük şirkette yeni girdiğinde büyük denizdeki küçük balıksındır. Ezmeye çalışan yükselmeni engellemeye çalışan önüne taş koyan vs çok olur. Buna karşılık orta ölçekli bir fabrikada hem sistemi öğrenir hem kendini geliştirirsin. Zamanla küçük denizdeki büyük balık olursun. Kazanacağın maaş yaklaşık aynı olacaktır ama afan daha rahat olur. Daha iyi bir ilerleme süreci geçirebilirsin. Tabi olduğun yerde saymayacaksın öğrendim bitti ben bunu biliyorum demiceksin hiçbir zaman.

Hala öğrenciysen üniversitelerin farklı bölümlerinde farklı yabancı dillere ait dersler olabiliyor. Mütercim tercümanlık bölümünde özellikle. Dilekçeyle vs bedavaya yabancı dil öğrenebilirsin. Biraz bile bilsen a1 a2 seviye bile hiç yoktan iyidir.