• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Geçici Atık Depolama Alanı Özellikleri

A.Mutlu

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Ekim 2020
Şehir
İzmir
Firma
Şimşekler Gemi Geri Dönüşüm
Herkese sağlıklı günler,
Tesisimizde geçici tehlikeli-tehlikesiz atık depolama alanları inşa edeceğiz. Atık türlerimizin içinde Asbest,HFC (soğutma gazları), Anorganik atıklar, PFOS içeren maddeler,PCB içeren parçalar gibi pek rastlanmayan atıklar/kimyasallar var. Normal şartlarda tesislerde gördüğüm atık alanlarından farklı şeyler yapmam gerekiyor diye düşünerek aklıma takılanları sormak istedim:
1-atık depolama alanında duvarların bittiği nokta ile çatı arasında hava akışı olacak kadar boşluk bırakmam gerekir mi? (Yoksa tamamen kapalı mı olacak?)
2-Atık bazında böyle bir kriter/ayrım var mıdır? Varsa buna nereden ulaşabilirim?
İlk kez atık depolama alanı kurmuş veya bu süreci tecrübe etmiş arkadaşların yardım edeceğini umuyorum :) şimdiden teşekkür ederim
 
hannibal3892Üstad Merhaba,

Öncelikle şunu söylemek gerekir; tehlikeli ve tehlikesiz atıklar ayrı ayrı kapalı alanlarda depolanması gerekir.

Tehlikeli atık alanlarında herhangi bir dökülme ve sızıntılara karşı kör kanal ve kuyu istenilmektedir. Bu kör kanal ve kuyu'yu atık alanının içerisine ve kapının olduğu yere yapılması gerekir.

Bazı il çevre müdürlükleri alanların tamamen kapalı olmasını isteyebilir. Çatı ile duvar arasında bir boşluk olmasının sıkıntı olmayacağı fikrindeyim ama yine de bağlı bulunduğunuz il çevreye sorabilirsiniz. Ayrıca atıkların birbirleriyle etkileşime girmeyecek şekilde ayrı ayrı depolanmasına dikkat edin. Atıkların depolanacağı bölümlerde atık kodu levhası mutlaka olsun.

Atık alanlarında dökülme ve sızıntılara karşı absorban malzeme mutlaka bulunsun. Bu malzemeler; polyester kumaş veya talaş olabilir. Yangın tüpleri ve uyarı ve bilgilendirici levhalar mutlaka bulunsun. Atıktan sorumlu kişinin bilgilerinin yer aldığı levha yaptırın.

Aşağıda geçici depolama alanları ile ilgili çalışmalar bulunmaktadır. Umarım faydalı olur. 😊

20210119_160333.jpg20210119_160342.jpg
 

Ekli dosyalar

  • ta_gec-c-_depolama_alan-_sartlar_ve_ozell-kler--1-20180201135436.docx
    14.7 KB · Görüntüleme: 60
Üst