• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Fosseptik ve yağ tutucu proje yardım hk.

Ömer_Oktay

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Özel
Öncelikle merhaba herkese. İnşaat Teknikeri olarak çalıştığım bir depoda Fosseptik ve Yağ Tutucu proje ve uygulaması talep edildi . Hali hazırda bir fosseptiğimiz var fakat nüfusa uygun değil . Depo merkezden uzak yakında tek tük yerleşim yeri ve köyler var . 160 kişilik bir proje yapacağım (30 günde bir vidanjör) fakat takdir edersiniz ki mevcut şartlar yüzünden mesleğimden farklı meslekler icra ettim . Bu yüzdenden fosseptik konusunda sadece teknik bilgiye sahibim . Forumda bir kaç fosseptik projesi gördüm fakat tarihler eski ve günümüz şartlarında betonarme yerine septik tankları kullanmayı yeğlerim. Aşağıda bazı şartlar mevcut nereden başlayacağımı bilemedim . Bu konuda yardımcı olur musunuz ?

Nasıl bir yol izlemem gerekli ?
Elinde örnek proje olan var mı ?
Çevre Mühendisi olarak bu projeyi yapıp onaylayabilir miyim ?
160 kişi 15 litre ve 30 günden hesaplayınca 72 ton atık su çıkıyor ve 72m3 çok fazla bu durumda vidanjör süresini mi kısaltmamız gerekli ?

Deneyimi olan arkadaşlar yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim .

ATIKSU ÇUKURU (FOSSEPTIK) PROJESINDE BULUNMASI GEREKENLER
1- Yapı ve fosseptik genel yerleşim plan,(Vaziyet plan 1/100 ölçekli).Parsel köse koordinatları
işlenmiş olacak.
2- Fosseptik hacmi min. (12 m3 olacak,)
3- Kişi başına min. 40 lt, max. 100 It. su kullanımı alınacak.( işyerleri gibi yerlerde fosseptik hacmi nüfus sayısı x 15 It. x 60 gün olarak hesaplanır.)
4- Fosseptikte sızdırmazlık sağlanacak,
5- Yapı kanal yerlerimi ve fosseptik bağlantısı belirtilecek
6- Fosseptik çektirme süresi belirtilecek,
7- Su yüzeyinde min. 40 cm hava payi olacak,
3- Giriş borusu su yüzeyinden min. 5 cm yukarıda olacak,
9- Projede müellif imza ve kaseleri bulunacak,
10- Plan, en ve boy kesitleri ve betonarme çizimleri ile birlikte yapılacak, betonarme hesap raporu
olacak
11- Fosseptik max. derinlik 5 metre olacak,
12- Fosseptik vidanjörün rahatlıkla yaklaşacağı yerde yapılacak,
13- Fosseptik komsu parsellere 3 metre, kuyu ve sarnıçlara 15 metreden az yaklaşmayacak, vaziyet
planında bu mesafeler gösterilecek.
14- Fosseptik projesi 1/20 yâda i/50 ölçekle çizilecektir.

15-Projeler ve betonarme raporlar 3 nüsha olarak teslim edilecek.

Hocam bunu yaparsanız ama proje kısmında zayıfsanız eğer bir proje firmasına çizim yaptırtabilirsiniz. Ve gerekli detayları göstermeniz lazım. Bir yere teslim edilecek sanırım. Bu yüzden proje firmasına bu verirseniz çizmesi 1 saati bulmaz

Ömer Bey selamlar, konu hakkında teknik bilgi için bana iletişim numaranızı iletebilirsiniz