• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Foseptikte Nitrik Ve Kostik Asit

Mehmet Ali AYDIN

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Reform Çevre ve Enerji Dan. Müh. Hizm. Tic. ve San. Ltd. Şti.
Merhabalar
Üretim içinde kullanılan nitrik asit kostik asit ve saf su kullanımdan sonra foseptikte biriktirilmesi sonucu herhangi bir etkileşim olur mu?
Hepsinin aynı foseptikte biriktirilmesinde bir sorun var mıdır?

Sodyum nitrat ve su oluşur. Dibe çöker. Boru, pompa gibi sistem varsa tıkanma ve korozyon olmamasına dikkat etmek isteyebilirsiniz.

Son düzenleme:
MEHMETALİİ61Kontrollü bir ortam varsa ben karıştırmaktan çekince duymazdım ama tuz ve suya dönüşeceğini unutmayın. Emin olmak için iki kimyasaldan da aynı hacimde alıp kontrollü şekilde karıştırın. Oluşan reaksiyonu göreceksiniz.

Sodyum nitrat sağlığa ve çevreye zararlıdır. İyi bir oksitleyicidir.

Foseptik demişsiniz ama ortam kontrolsüz ise yapmanızı önermiyorum. Tehlikeli madde güvenlik danışmanı ya da benzeri yetkiliye danışmadan yapmayınız.