• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Filtre press

halilcevre

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Ersem plastik ve granül dış tic. ltd. şti.
Arkadaşlar merhaba ; benim çökeltme tankımın üzerinde çamur birikmesi sorunu vardı.Bunu aştım fakat filtre presden şimdi çamur alamıyorum çok az çamur geliyor çamur yaşını bazen 3 bazen 2 tutuyorum.Daha fazla uzatmayı düşünüyorum acaba çamur tam çökmüyor mu yoksa başka bir nedeni mi var şimdiden teşekkürler.

çamur çökmezse çıkış hattında çamur olur. Eğer yoksa böyle bir durum çökme vardır. imhoffla bir bak ne kadar çamurun var vs. filtreyi kontrol et mutlaka

öncelikle çamur tankından bir miktar numune al ve mezürde biraz beklet ph kontrol et çamurun yukarı cıkıp su aşagıya çöküyor olabilir. 2. olarakta jar testi yapmanı tavsiye ederim stabil bir çamurun olmayabilir.

@Rasim AHMETOĞLU Tesise göre değişir. Büyük endüstriyel tesislerde dekantör kullanmak daha mantıklıdır ama küçük tesisler içinse filtrepressler mantıklıdır.
Filtrepressin kuru madde oranı %30-35dir dekantör %20-25
Küçük tesislerde filtrepressler için işletme maaliyeti azdır, büyük tesislere nazaran. Filtrepresler çalışma mantığına bakıldığında küçük tesislerde mekanizmalarıyla açılıp kapanarak kendini temizler fakat büyük tesiste temizlik için ciddi iş gücü gerekir.