Fatih Özcan
Site Kurucusu
- Firma
- ABL Group
Herkesin bildiği üzere excelde onlarca sekmede farklı içerikler oluşturuyoruz, tabi bu durum beraberinde zor bir gezinmeyide getiriyor. Bu yazımda size 4 adımda excelde otomatik olarak Sekme indeksi oluşturmayı anlatacağım.
Sonuç "Dizin" sekmesinde aşağıdaki gibi olacaktır.

Ayrıca her sekmeye "Dizin'e Dön" linki eklenecektir. Ben özellikle bu yazıyı A1 hücresinde çıkarttırdım çünkü her çalışma sekmesinin uzunluğu farklı olabilir ve çalışmalarınızın içinde çıkabilir liste. A1 hücreniz boş değilse en solda yeni sütun eklerseniz bu işlemleri yapmadan önce faydalı olacaktır. Bu şekildeyken yazdırma alanını ayarlarsanız sıkıntı olmayacaktır.

- Çalışma kitabınızın başına yeni bir çalışma sayfası ekleyin ve Dizin olarak yeniden adlandırın yada ismini isteğinize göre değiştirebilirsiniz.
- Dizin (indeks oluşturmak istediğiniz sekme) sekmesine sağ tıklayın ve Kodu Görüntüle (view code) 'yi seçin.
- Aşağıda verdiğim kodu açılan pencereye girin.
- [Alt] + [Q] tuşlarına basın ve çalışma kitabını kaydedin ve üstteki işlemi tekrarlayarak Çalıştır düğmesine tıklayın.
Sonuç "Dizin" sekmesinde aşağıdaki gibi olacaktır.

Ayrıca her sekmeye "Dizin'e Dön" linki eklenecektir. Ben özellikle bu yazıyı A1 hücresinde çıkarttırdım çünkü her çalışma sekmesinin uzunluğu farklı olabilir ve çalışmalarınızın içinde çıkabilir liste. A1 hücreniz boş değilse en solda yeni sütun eklerseniz bu işlemleri yapmadan önce faydalı olacaktır. Bu şekildeyken yazdırma alanını ayarlarsanız sıkıntı olmayacaktır.

Son düzenleme: