• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

endüstriyel ve evsel atık suların beraber arıtımı

Ahmet Doğan

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Gizli firma
Arkadaşlar merhaba

Daha önce de böyle bir konu vardı ama bulamadım sorayım dedim. Aynı Atık su tesisine hem end. hem evsel suyu versek bir sorun olur mu yönetmelikler vs açısından herhangi bir yasak var mı?

evsel ve end atıksu prosesleri aynı arıtma içinde sağlanıyorsa sıkıntı olmaz. Ama evseli alıp endüstriyelle beraber verdiğinde proses eksikliklerin varsa hem işletim hem maliyet konularında sıkıntı yaşayabilirsin. End atıksularda fazla oksijen,kimyasal kullanımı gibi ek maliyetler vardır. Dediğim gibi proses ve tesis bunu arıtabilecek kapasiteyse sorun teşkil etmez. Yalnız çevre şehircilik bakanlığının evsel atıksu ve end atıksu arıtmalar için kullandığı yöntem farklıdır. Senin end arıtma düzeyinde izin lisans olsun aat kimlik olsun evsel atıksulardan farklı prosüdür işler.

zaten siz lisans başvurusu yaptığınız zaman oranın proje tanıtım dosyasını isterler. Siz o dosyada tesisi anlatırsınız . Zaten bakanlık denetlemeye gelince çıkış parametrelerini göz önünde bulundurur. Yani demek istediğim sizin başvurunuz bir atıksu türü üzerinden olmalı.

Bir sıkıntı olmaz ikisinide beraber aynı sisteme alıp arıtabilirsin