• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Emisyon İznine Bağlı İşletmeler Hangileridir?

Merve Ö.

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
yok
Merhaba,
Doğalgaz kullanan ya da sadece havalandırma bacası olan işletmeler emisyon iznine tabi midir?

@Serkan Çiçekay
Senin vanina gurban☺ sagopa dogalgaz kullananlar yonetmelige bakarak isil guclerinden bakabilirsin ama havalandirma ortamin hava almasini sagliyorsa girmez

Havalandırmadan kasıt içerdeki havayı dışarıya veriyorsa yine ölçüm yapılmalıdır. Toz ölçümü kesin yapılmalı, VOC bile yaptırılabilir prosese göre.

@Adalet savascisi

Şöyle düşün çok tozlu bir ortam var proses gereği mesela talaş üreten bir firma. Ortamdaki bütün tozu dışarı atacaksın, ama devletin belirlediği bi toz limiti var onun üzerindekini atamazsın, yada seramik fabrikalarındaki seramik tozu ortam çok tozlu oluyo ama havalandırma bacalarıyla dışarı atılıyo ve toz konsantrasyonu sınır değerin üzerinde çıkıyor filtre bile takıyorlar bazen havalandırma bacalarına. İçerden dışarıya açılan ve hava sirkülasyonu yapan bacalar dahil her baca için ölçüm ister il çevre.

@oknt
Disaridan alip iceriye veriyorsa sıkıntı yok klima düşünebiliriz ama içerden alip disariya veriyorsa il cevrenin vicdanina kalmis bisey. Bana kalsa olcume gerek yok derim.

@Adalet savascisi
@Serkan Çiçekay
Konu tamamen ortam havalandırmanın bulunduğu alandaki prosese bağlı. Örneğin tekstil firmasında sadece dikim veya kesim işlemi yapılan yerdeki ortam havalandırma tabi olmayabilir. Gelen memurun değerlendirmesine kalmış.

Olgaç Bey Merhabalar,

Hizmet verdiğim tesiste üretim dahil olmak üzere bahsi geçen klima santralleri mevcut ve gerek dışarıdan içeriye gerekse içeriden dışarıya hava akışı söz konusu olduğu söyleniyor. Kozmetik firması ve kimyasal kullanımı söz konusu. 2017 den bu yana konuyla ilgili deneyimlemeniz olduysa paylaşmanızı rica ediyorum. Tesis çevre izni yenileme sürecinde uygunluk yenileme ve VTR başvurusu gerçekleştireceğim. Endişem denetimlerde tespit edilmesi halinde cezai yaptırım ve belge iptali. :)

NOT: Mevcut durumda hava emisyon konulu çevre iznine tabi. 1 adet ortam havalandırma ve 1 adet buhar kazanı bacası mevcut ve ağustosta teyit ölçümleri yapıldı.

Üstadım merhaba, bazı il çevre müdürlükleri havalandırma bacalarının ölçüm yapılmasını istemiyor. İlden ile farklılık gösterir. Ancak buhar kazanları ölçüme tabidir. Eğer bir bacayı ölüm yatırmayıp il çevre bunu farkederse yanlış beyandan dolayı idari yaptırım uygulayabilir. Ben tekstil sektöründe çalışırken havalandırma bacalarını emisyona tabi tutmamıştık. Ancak bazı işletmelerde ( özellikle kimyasal kullanilan) ortamda ki havayı dışarıya verdiğimiz için emiayon ölçümü yaptırdık.

genelde havalandırma bacalarında da ölçüm isteniyor zira çok fazla ölçüm yaptım :) ör: ortamdan çıkan voc toz gibi ne varsa görmek istiyorlar ortam havalandırma olsa bile ..