• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ekg Elektrot Atığı?

haticee5

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
vizyon çevre iş sağlığı eğitim ve danışmanlık hizmetleri
Hastanelerde ekg çektikten sonra oluşan elektrot atıkları tıbbi atıkmıdır değilse hangi atık sınıfına girer ?

İnsan vücuduna temas ediyor tıbbi atık grubuna girmezmi ?

ben kendi fikrimi söylüyorum ki girmez çünkü elektrot bir elektronik atıktır. bu nedenle elektronik atık koduyla bertaraf veya geri kazanılmalı.

bende böyle düşünüyorum, sonuçta hasta vücudu ile temasla tıbbi kontamine oluyor. tıbbi atık olması gerekir. Hastanenizin İSG Birimi ile irtibata geçin İş Güvenliği Uzmanı ve İş Yeri Hekiminiz ile görüşün.

Tıbbi atıklar patolojik atıklar, kesici-delici katı atıklar ve enfekte atıklar olarak her türlü insan ve çevre sağlığına zarar veren atık türleridir. Tıbbi atık çeşitleri akılda kalması nedeniyle iğneler, doktor ve hemşire eldivenleri, ameliyat giysileri, bistüriler, lam ve lamel gibi laboratuvar ortamına ait katı atıklar, karantina atıkları gibi kullanılmış tıbbi malzemelerin her birisi örnek verilebilir. EKG cihazı ölçüm yapan bir cihazdır. Elektrotları ise elektronik atık sınıfında yer almaktadır. İnsan vücudu ile temas etmesi onun tıbbi atık anlamı taşıdığı anlamına gelmez. O halde küpe de tıbbi atık sınıfına girmesi gerekir? Ancak kan vb. birşeyler bulaştı ise dediğiniz yolda ilerleyebilirsiniz. Hastanelerden çıkan tüm atıklar tıbbi atık olarak gitmez, uygun sınıfına göre değerlendirilir.

merhaba, ekg çekilirken elektrotlara jel sürülüyor. jel içeriği ilaç mı bilemiyorum. bu kapsamda ilaç ise kontamine olup tıbbi atık sınıfına girer mi bu kısım beni düşündürdü.

İnsan teni ile temas eden her şeyi tıbbi atık olarak gönderirseniz sonunda sizide hastaneden gönderirler ? ? hastanelerin en büyük gider kalemlerinden biridir tıbbi atık bertarafı bundan dolayı @Orhan Eskicioğlu beyin de dediği durumlarda atıkları tıbbi atık olarak bertarafa gönderin. Hastanelerde tıbbi- tehlikeli-tehlikesiz atık ayrımının bence dikkatli yapılması lazım. Yanlış atık ayrımında maliyetler artarak idarenin olumsuz yönde dikkatini çekebilirsiniz.

Açılın hastanede çalışan geldi : ) atık ayrımı, maliyet vs konularında hepiniz çok haklısınız ancak fiziksel koşullar her zaman bunları uygulamaya müsait olmuyor. tıbbi atığı şuraya, iğneyi şuraya, kağıt havluyu şuraya, ambalaj atığınızı şuraya dediğiniz daracık bir ekg odasında elektrotu da şuraya dersiniz, ama kimse uygulamaz : )

Danışmanlığını yaptığım hastanede tıbbi atığa atılıyormuş fakat sıkıntı çıkıyormuş sahada ama dediğiniz gibi ayrı biriktirmeyi uygulayacaklarını sanmıyorum