• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

eğitim , belge , sertifika

yeşilçevre55

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
....
merhaba arkadaşlar ;
Çevre mühendisliğinden yeni mezun biri olarak çalışma hayatında gerekecek hangi eğitimleri ,sertifikaları, belgeleri almamı önerirsiniz ?

@mfc cevre

Çevre mühendisliği ve mezun olmak

Yani çalışacağınız alana bağlı olarak değişir. Çevre Görevlisi Belgesi almanız, iş alanınızı genişletir. İSG uzmanı olursanız, buradan da büyük çaplı artış sağlar iş imkanlarınız. Mesleğe başladıktan sonra TMGD, LPG Sorumlu Müdür, Kalite Yönetim Sertifikaları (14001 vs.) gibi şeyleri de alırsınız. Eğitim olarak dil eğitimi, bilgisayar eğitimi ve yoksa sürücü eğitimi almanızı öneririm. Bu üçlüden en az ikisine sahip olmanız meslek hayatında fazlasıyla işinize yarıyor.

Yeni mezunum bende. 3 aydır yaptığım gözlemlerde neredeyse iş ilanlarının tamamına yakını Çevre görevlisi belgesi istiyor. Aldığımız diploma sadece görüntü olarak kalıyor. Bakıyorsun bir sürü iş ilanı var ama iş verecek kimse yok. Yeni mezun arıyoruz diyorlar ama iş ciddiye bindiği zaman bi bahane bulup almıyorlar seni. Ya işte biraz tecrübeli olsaydın falan filan muhabbetine dönüyor ve yine hüsranla sonuçlanyor. Kötülemek için söylemiyorum yanlıs anlaşılmasın. 3 ayda elde ettiğim tecrübelerimi paylaşıyorum. Çevre görevlisi belgen yoksa iş imkanı da yok. Yeni mezun olup iş bulma imkanıda yok. Kimsede demiyor ki yeni mezun alıp yetiştirmez isek nerden bulacagız tecrübeli adamı demiyorlar. İlla bi şekil de bahane bulup işe almıyorlar. Bazıları da bulduğu iş imkanlarında önceliği paraya döktükleri için sonra yeni mezunlar iş beğenmiyor, para beğenmiyor diyerek genelleme yapıyorlar ve hepimizi aynı kefeye koyup yine iş imkanı vermiyorlar. Çok saçma bi döngü içerisinde gidiyoruz. Hakkımızda hayırlısı.

Forum da gezmeni tavsiye ederim hatta konu bile açmana gerek kalmaz hemen hemen çoğu belge konuşuldu bakabilirsin detaylara