• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

E-imza mı mobil imza mı?

deniz_6

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Kamu
Merhaba,
Ek-2 listesinde yer alan bir firmada çevre mühendisi olarak çalışmaya başlayacağım. Yıllar sonra ilk defa sisteme girip, çevre izni başvurularını yapacağım. Normalde banka işlemlerim için vodafone mobil imza kullanıyorum ama çevre izni için elektronik imza almam da gerekiyor mu acaba?

Merhaba,

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının kullandığı Entegre Çevre Bilgi Sistemi, Vodafone ile anlaşmalı değildir. Mobil imza kullanmak için Turkcell ya da Türk Telekom şarttır. Bu nedenle ya hat değişikliği yapmalı, ya yeni bir hat almalı ya da elektronik imza ile çözüme ulaşmalısınız. Tercih sizin.

Kanunen ben Vodafone e-imzayı tanımıyorum gibi bir şey olmaması gerekirken sebebini bilmediğim şekilde bu sistemde çalışmıyor. Sorunuza gelirsek de mobil imza keyif ve rahatlıktır. eİmza ise bence biraz hamallık yapmaktır. Sizin durum için mobil imzada operatör değişikliği yapmak gerekiyor maalesef.

Cem Yılmazİşte talep edememesi lazım. Sonuçta elektronik imza kanunu diye bir şey var. Senin elektronik imzanı (mobil imza) tanımak için "bana para ver" diyemiyor olması gerektiğini düşünüyorum. Böyle spekülasyonlara sebep olmadan "Kardeşim Vodafone mobil imza şu sebepten bizde yok" diye şeffaf bir açıklama yapmak neden zor? Bu kurumlar neden böyle yönetiliyor anlamıyorum.

Mobil imzayı 4 yıldır kullanıyorum. Hiç bir zaman sıkıntı yaşamadım. İlk alacağım zaman hepsini gezip fiyat ve belgeler konusunda bilgi aldım. Vodafone noterden imza sirküsü, vekaletname, vb. ciddi evraklar istiyordu. Diğer operatörlerde hat sahibi izni (sizin üzerinize değilse), 128k simkartınız olması (uyumlu değilse simkart değişikliği ile çözüyorlar.) bunun dışında gereken birşey yok. Şu an Turkcell aylık 13 TL.

Sanırım bu durumda en mantıklısı turkcell e geçmek olacak. teşekkür ederim cevaplarınız için.