• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Depozitolu ambalaj fatura

hacertal

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
-
depozitolu ambalajlar faturaya nasıl yansıtılacak gekap muafiyeti olması için ve depozito uygulaması kapsamında bedelli bedelsiz fatura irsaliye vb konularda mali kaydı nasıl olması lazım ki gekap ve depozito uygulamasında resmi olsun kabul görsün aşağıda usul esaslar kapsamında saptamaya çalıştığım maddeler var özellikler geçen sene depozito planı onaylatmış ve gekapta gösterip muafiyet almış firmalardan konu ile ilgili bilgilendirme alabilir miyim?

Yeniden Tekrar Kullanılabilir Ambalajlar İçin Depozito Sistemi Uygulamalarına İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılamasına Dair Usul ve Esaslar Kapsamında;

Depozito bedeli: ürün bedelinden ayrı olarak ambalaja yönelik belirlenmiş iade/teslim bedelini,

Teminat bedeli: depozito uygulama planı kapsamında kurulan sistemin sürekliliğini sağlama maliyetine eşdeğer karşılıktaki mali kaynağı belirtir.

Madde 5

(5) depozito uygulamasına tabi tutulan ambalajlara ilişkin depozito bedelleri kar amacı gütmeksizin : bu ambalajları depozito bedeli ödeyerek alanlar için bir alacak, depozitolu ambalajı depozito bedeli tahsil ederek verenler için ise borç niteliği taşır.

(6) piyasaya sürenler tarafından depozito uygulamaların kapsamında tahsil edilen ve geri ödemesi yapılan depozito bedellerine ilişkin mali kayıtların tutulması zorunludur.

(18) satış noktalarında, depozito uygulamasına tabi ambalajlı ürünlerin satışında depozito bedellerinin satış belgelerinde gösterilmesi zorunludur. Depozito bedelleri katma değer vergisi dahil olarak belirlenir ve ilgili belgelerde gösterilir.

Madde 8

C) depozito uygulamasına başlamadan önce, uygulayacakları depozito sisteminin öngörülen mali boyutunu ve bu doğrultuda belirlenen teminatı depozito uygulama planında göstermekle,

Madde 11 –(1)

ç) depozito sistemine dahil edilen yeniden/tekrar kullanılabilir ambalajlar için alınacak ambalaj depozito bedeli satış/teslim belgelerinde ayrı olarak gösterilir.

d) Ambalajlara uygulanacak olan depozito bedeli ürün fiyatlarından ayrı gösterilmek kaydı ile ambalajlı ürünün satış/teslim belgesinde gösterilir ambalajların iade aşamasında da aynı süreç tekrar edilir.

e) Piyasaya sürenlerin depozito sistemi kapsamında piyasaya arz etmiş olduğu depozitolu ambalajlardan kendisine iade edileneler için tahsil ettiği depozito bedelini ambalajı iade edene geri öder veya aynı mahiyette yeni bir ambalajlı

denilmektedir.

ben de aynı konuyla ilgili bilgilere ulaşmaya çalışıyorum bakanlığı ve gelir idaresini arıyorum ama ulaşamıyorum umarım bir cevap veren olur da ben de faydalanırım