• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Depolanan ambalaj atıklarının il sınırları dışında faaliyet gösteren tat firmasına satışı hk.

Tamer KAHRAMAN

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Nisan 2017
Şehir
Ordu
Firma
Karadeniz Çevre Danışmanlık
Firmamızda oluşan ambalaj atıklarının preslenip depolandıktan sonra il dışında faaliyet gösteren herhangi bir tat firmasına satılmasında bir sakınca var mıdır ? (Firmamızın Sıfır Atık Belgesi mevcut)
 
Tamer KAHRAMANMerhaba üstad,

Şu bilgiyi hatırlatmakta fayda var; organize sanayi bölgesi/sanayi bölgelerinde bulunan firmalarda oluşan ambalaj atıklarını sıfır atık belgesi olmaksızın istediği lisanslı firmaya verebilir. Belediye sınırları içerisinde bulunan market ve benzeri işyerleri ise sıfır atık belgesi yoksa Belediye'nin sistemine, eğer sıfır atık belgesi varsa istediği lisanslı firmaya verebilir. Bu lisanslı firmanın bulunduğu şehir farketmez.​
 
@Olgaç Sürmelihindi olgaç bey bir şey soracağım belediye toplaması yaparken bu çekçekçilerden gider pusulası düzenleyerek 15 01 06 ya da 15 01 01 gibi ambalaj kodlarını alıp giriş yapabilir miyiz. Aslında direk kantar fişi kesilebilir mi ama para ödendiği için arada kalıyorum.
 
Olgaç SürmelihindiEvet genelgeyi biliyorum ama şuan belediye çalışma yapmıyor o zaman kaydı yoksa belediye toplaması da yapsak alamaz mıyız gider pusulası ile. şimdi şöyle düşünüyorum aslında o sokak toplayıcısı benim belediye sınırında toplayacağım malzemeyi toplamış getirmiş para ile alma hakkı da var, bizde alıp tonajımıza eklesek ne olur ki :)
Gider pusulasına daha çok 20 01 01 kesiliyor belediye toplaması yapmadığımız yerde.
 
TUĞBA KONCA
Bakanlık tarafından çıkartılan genelgenin amacı; sokak toplayıcılarına düzenlenen gider pusulasını kütle denge sistemine yasal olarak giriş yapılması. Bu genelge çıkmadan önce il çevre müdürlüklerinin hemen hemen hepsi gider pusulasının düzenlenmesine ve kütle denge sistemine giriş yapılmasına karşıydı. Bu genelge sayesinde bu sıkıntılı durum ortadan kalktı.

Bazı Belediyeler, sokak toplayıcılarının sisteme dahil edilmesi ile ilgili gerekli çalışmalara başladı. Bahsetmiş olduğunuz Belediye çalışma yapmadıysa sokak toplayıcısından almış olduğunuz atıklar yasal olarak değerlendirilmeyebilir ve size tavsiyem almış olduğunuz atıkları kütle denge sistemine beyan etmeyin.

Bu durumu şu örnekle açıklarsak yanlış olmaz; atık üreticileri atıklarını lisanslı firmaya veriyor ve lisanslı firma haricinde vermeleri yasak ise sokak toplayıcıları da kayıt olması gerekir.​
 
Üst