• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Dairesel planlı kum tutucu

S ŞAHİN

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
-
Merhaba, dairesel tip kum tutucu tasarımı ile havalandırmalı kum tutucu tasarımı arasındaki fark nelerdir? Havalandırmalı kum tutucu tasarladım fakat dairesel hiç tasarlamadım ve tasarlamam gerekiyor.

Dairesel Kum Tutucularda yerçekiminden faydalanılır. Sanırım vorteks te deniliyordu.
Havalandırma Kum Tutucularda adından anlaşılacağı gibi havalandırma yapılır. Ana fark budur.

Saygılarımla.

Havalandırmalı kum tutucuda havalandırma sistemi ile vorteks oluşturuluyor.

Arazi kullanımından kaynaklı dairesel seçilebilir.

"Atıksu arıtma tesisi tasarım rehberi" ve "atıksu arıtma tesisi norm rehberi" bu kaynaklarda 3 tip dairesel, normal ve havalandırmalı kum ve yağ tutucu tasarımı var diye hatırlıyorum bir bakarsanız faydası olur.