• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çöktürme tanki

İlayda SÖNMEZ

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Nisan 2020
Şehir
Ankara
Firma
Yok
Arkadaşlar merhaba,
Kimyasal atıksu arıtma tesisinde yavaş karıştırmadan çıkan atıksular çöktürme tankına veriliyor ancak, atıksu girişi üstten olacak şekilde ayarlanmış. gelen atıksu direkt olarak çöktürme tankının en üst seviyesine oradan da delikli yapı ile deşarja gönderiliyor. bu durumda çöktürme işlemi yapılamıyor gibi düşünmekteyim. Yanlış mı düşünüyorum?
Atıksu girişi yanlış ise nereden verebiliriz ben tankın ortasından diye düşünüyorum.
Ayrıca sistem otomatik calısıyor yani su geldikce arıtma baslıyor kimyasallar karıstırıcılar vs her sey su geldikce oluyor. sistemin manuel seceneği de bulunuyor. Sistemi manuele cevirsem ne şekilde kontrollerini sağlamam gerekir? bekleme süreleri vs nasıl ayarlamalıyım fikirlerinizi bekliyorum..
 
- Öncelikle anladığım kadarı ile çökeltim havuzundan kısa devre oluyor. Çöktürme havuzlarında kısa devre olmaması ve çöktürme havuzunun atıksuyun yeteri kadar beklemesi gerekmektedir.

Bu yüzden dairesel çöktürme havuzlarında atıksu havuzun ortasındaki deflektör yapısına dökülür bu yapıdaki delik/boru vs sayesinde havuzun ortasından yada biraz daha alt kısımından çöktürme havuzuna alınır. Aşağıda çizimi yapmış olduğum bir çöktürme havuzu bulunmakta. Tabiki bu kentsel arıtmaya göre tasarlandı ama çöktürme havuzlarının mantığı hep aynıdır. Atıksu kısa devre olmasını engellemek ve yeteri kadar bekletme süresinde tutmak.

- Sistemi şuanlık manüle çevrimeniniz size ne gibi bir avantajı olacak ?



1682597326759.png
 
Kubilay DumanÖncelikle teşekkürler Kubilay bey,
manuel e cevirmem şöyle bir fayda sağlayacak, su gelmediğinde arıtma calısmıyor tank içlerinde tanklar tam dolu olmadığı için diğer tanklara geçiş olmuyor ve böylelikle tanklarda atıksu uzun süre bekliyor. Uzun süre beklemelerin sorun yarattığını düşünmekteyim. Su gelmedikçe karıstırıcılar calısmıyor. Tankta su olsa bile atıksu gelmesini bekliyor sistem.
 
Kubilay DumanAAT prosesler şu şekilde ;
Bazik Dengeleme Tankı - CN Oksidasyon Tankı ( Siyanürlü atıksu artık gelmediği için dengeleme olarak kullanılıyor. ) - Genel Sular Dengeleme Tankı - Hızlı Karıstırma - Yavas Karıstırma - Çöktürme - Filtre Pres.

Yani aslında 3 adet dengeleme tankımız var. Ancak devamlı su akışı olmadığı zamanlarda tanklarda atıksu 2-3 gün beklediği olabiliyor.
 
Kubilay bey yüklediğin çizimde geri devir nasıl yapılıyor ?
 
Üst