• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çmo cimer şikayet

selçuk.karabulut

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
İşsiz
Çevre Mühendisleri Odası'nın üye istifalarına karşı yapmış olduğu kanunsuz tutum ve haksız kazanç elde etme çabalarına karşı Cimer'e yapmış olduğum denetim talebim aşağıdadır.

(Sn. Moderatör konu başlıklarımı silmeden önce sebebini yazabilirsen daha adil bir yönetim yapmış olursun.)

Sn Yetkili;

Çevre mühendisleri Odası'nın mali ve idari denetime tutulmasını arz ediyorum. Gerekçelerim aşağıdaki gibidir.

-6235 Sayılı TMMOB Kanunu Madde 33 'e uymayan, Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliği Madde-7' e göre bu mesleği yapmayan iş güvenliği uzmanlarını da aidat ödemeye mahkum etmekte ve haksız kazanç elde etmektedirler. (Kanun maddesine uymayan bir yönetmelik maddesi geçersiz olmalıdır).

-Oda ile bağını kesmek isteyen ve istifa etmek isteyen üyelerinin yalan ve kanuna uygun olmayan bahanelerle istifalarına red yazısı gönderip icra yoluyla haksız kazanç elde edilmektedir.

-Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliği Madde-11/b ye göre istifa etmiş bulunmaktayım. İstedikleri tüm belge ve dokümanları kendilerine iletmiş olmama rağmen istifamı kabul etmeyip icra ihtarnamesi (8400 TL) göndermektedirler. Bu ihtarname ve gerçeği yansıtmayan rakamlarla üyelerinden para almayı deneyerek haksız kazançlarına devam etmektedirler.

İstifa ettiğim 06.01.2017 tarihinden sonra kanuna uymayan bahanelerle benden icra yoluyla alınan paraların iadesini talep etmekteyim. Ayrıca 06.01.2017 tarihinde ve 11.1.2023 tarihlerinde verdiğim istifa dilekçelerinin kabul edilip, Çevre Mühendisleri Odası ile bağımın kesilmesinin sağlanmasını konusunda yardımlarınızı talep etmekteyim.

CİMER devletin önemli bir hizmeti iken doğru kullanmasını pek bilmiyoruz. Yazdığınız şekilde bir hukuksuzluk varsa gitmeniz gereken yer avukattır. Avukat ön kontrolü yapar hukuksuzluk varsa davayı açar çatır çatır ödediğiniz parayı faiziyle geri alırsınız ya da istifanızı kabul ettirirsiniz.

Başarılar.

Anonim (2445)Kanun ve yönetmelik maddeleri birbirleri ile çelişirse, kanun geçerlidir. Kanuna uymayan bir maddeden yüzlerce insan icraya verilip haksız kazanç sağlanıyor. Bu benim şahsi ama aynı durumdaki diğer arkadaşları da düşününce toplumsal bir konu. Dolayısıyla cimerden mali ve idari denetim talebi doğru bir yol.

Önceki cevapları görüntüle…
Adama kalkmış CİMER'e yazmayın diyorsunuz, yani inanılmazsınız ya. Gerçekten inanamıyorum, zulüm dediğimiz şey işte budur... Meslektaşına yaptığın zulüm şu anda, başka bir şey değil. Nedir bu savunmacı tavırlar? İnsanlar hakkını aramak için elinden geleni yapıyor ama siz onları durdurmaya çalışıyorsunuz, insanları beğenmiyorsunuz. Her şeye kösteksiniz.

ÇMO'num istifamla ilgili verdiği cevap.

Sayı:2023.ÇMO.GM.0663
Konu:İstifa Red Hk.
Tarih03.05.2023
Sayın: SELÇUK KARABULUT

Oda Sicil No: 5804

İlgi: 11.04.2023 tarihli dilekçeniz.

İlgi yazınızda, Odamız üyeliğinden istifa talebiniz belirtilmektedir.

Odamız tarafından istifa işlemleri 14.02.2005 tarih ve 25727 sayılı Resmi Gazete ile yürürlüğe giren TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde değerlendirilerek gerçekleştirilmektedir.

Bilindiği üzere, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanuna göre; İş Güvenliği Uzmanı, “Usul ve esasları yönetmelikle belirlenen, iş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilmiş, iş güvenliği uzmanlığı belgesine sahip, Bakanlık ve ilgili kuruluşlarında çalışma hayatını denetleyen müfettişler ile mühendislik veya mimarlık eğitimi veren fakültelerin mezunları ile teknik elemanı” olarak tanımlanmıştır. 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre; İş Güvenliği Uzmanı olmak için mühendis veya mimarlık fakültesi mezunu, fen edebiyat fakültesi Fizik, Kimya, Biyoloji bölümü mezunu, teknik öğretmenler ve iş sağlığı güvenliği programı mezunu olmak ön koşul olarak belirlenmiştir.

14.02.2005 tarih ve 25727 sayılı Resmi Gazete ile yürürlüğe giren TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliği İkinci Bölüm Üyelik Madde 7Türkiye Cumhuriyeti uyruğunda olup, 3458 sayılı Mühendislik ve Mimarlık Hakkında Kanun hükümlerine göre mühendislik mesleğini yürütmeye yetkili; yurtiçi ya da yurtdışındaki denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş çevre mühendisliği fakülte ya da bölümlerinden mezun olarak çevre mühendisliği lisans diplomasına sahip; mühendisler, mesleklerinin gerektirdiği işlerle uğraşabilmek ve mesleki öğretim yapan kuruluşlarda çalışabilmek için Odaya kayıtlı olmak ve üyeliğin gereklerini yerine getirmek, kimlik bilgilerini onaylatarak üyeliklerini korumak zorundadır.” denilmektedir.

Yukarıda anılan Yönetmelik gereğince 11.04.2023 tarihli dilekçeniz ve tarafınızdan talep edilen üyelik istifa başvuru evraklarınızın tümü incelenmiş olup; İş Güvenliği Uzmanı olmak için Çevre Mühendisliği meslek diplomanızı kullandığınız, mesleğinizin gerektirdiği işlerle uğraştığınız dolayısı ile Çevre Mühendisliği mesleğini ifa ettiğiniz görülmüştür. Bu sebeple, 14.04.2023 tarihli Oda Yönetim Kurulu toplantısında istifa talebiniz değerlendirilmiş olup, Oda Yönetim Kurulumuz tarafından uygun görülmeyerek red edilmiştir.

Saygılarımızla,

Son düzenleme:
Anlamadıklarını düşünüp bu mesleklerini ikisinde yapmayacağımı açıkladığım mail:

Sn. Yetkili,

İstifa dilekçemin tam incelenmediğini düşünüyorum. Öncelikle 28.02.2023 tarihi itibari ile en son çalıştığım firmadan işten çıkarılmış durumdayım. (Çıkış belgemi tarafınıza kargo ile göndermiştim.) Geçen süre içinde işsizlik maaşı ile geçimimi sağlamaktayım. Şu an ne çevre mühendisliği ne de İSG Uzmanlığı mesleğine devam etmekteyim.

Daha önceden çalıştığım bir firmada yaşanan iş kazası sebebiyle istinaftan onaylı 1 yıl 8 ay hapis cezası almış ve 2 yıllık denetimli serbestlik almış durumdayım. (Talep edilmesi halinde mahkeme kararını sizinle paylaşabilirim). Ayrıca devam eden İSG Uzmanlığı sorumluluğundan kaynaklı devam eden ceza davam bulunmaktadır. Dolayısı ile bu mesleği sürdürme şansım ve isteğim de kalmadı.

İstifa dilekçemde belirttiğim üzere;

14.02.2005 tarih ve 25727 sayılı Resmi Gazete ile yürürlüğe giren TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliği Madde11/b bendi'ne göre;
b) Herhangi bir nedenle mesleki etkinliğini sürdürmek istemeyen, kamu kurum ve kuruluşlarında, kamu iktisadi kuruluşlarında asli ve sürekli görevde çalışırken üyelikten ayrılmak isteyen üyeler, bu durumu Oda Yönetim Kuruluna yazılı olarak bildirmek, gerektiğinde belgelemek, Oda üye kimlik kartını geri vermek ve o tarihe kadar olan üyelik ödentilerinin tümünü ödemek koşuluyla ayrılabilir.

Yukarıdaki gerekçelerim sebebiyle; mesleki etkinliğimi sürdürmeyeceğimi ve istifa talebimin tekrar incelenmesini ve ilişkimin sonlandığına dair bilgiyi tarafıma mail olarak iletmenizi rica ederim.

İyi Çalışmalar Dilerim.