• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çıkış suyunun renginin değişmesi

BurcuDurgan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Ağustos 2019
Şehir
Manisa
Firma
Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü
Kentsel atıksu arıtma tesisinde çökeltim havuzunda savaklardan akan su savaklarda beyazlamaya sebep oldu. Nedenini hala bulamadım. Giriş iletkenlik 1800 civarında endüstriyel su girişi olmadığını düşünüyorum. Bu konuda bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

eski hali çökeltim.jpeg yeni hali WhatsApp Image 2021-12-03 at 10.11.48.jpeg
 
Hayır elle tutulur bişey değil. Gördüğünüz beyazlıklar sanki kireç gibi bişey betonun rengini açmış.
 
BurcuDurganAnaliz yapmadan bilmemiz zor ancak zaten savaklar düzenli olarak temizliğe ihtiyaç duyar. İş Güvenliği önlemlerini alarak savakları temizletin.

Aynı beyaz şeyler hepimizin işlettiği atık su arıtma tesislerinde görünebiliyor. Hatta renkli bile olabilir. Elinizi soktuğunuzda o beyaz şeyleri parçalayabiliyor olmanız lazım. Çünkü savağın çıkışında akar yönde birikmiş. Betona tutunarak iz yapmış. Deşarj suyunuzun parametrelerinde anormallik yoksa çok kafaya takmaya gerek yok.
 
Savaklarımız haftalık temizleniyor. İlk defa böyle bir durumla karşılaştık 19 kentsel atıksu arıtma tesisi işletiyoruz. Hiçbir tesiste bu durum görülmedi. Elle tutulacak bişey değil sanki beyaz boya gibi betona işlemiş. Bilgileriniz için teşekkür ederim. Biraz daha gözlemleyeceğim.
 
BurcuDurganPolielekrolit olabilir diyeceğim ama kentsel atık su arıtma tesisi. Debi düşükse yine mümkün. Çamur susuzlaştırmada aşırı polielektrolit kullanılıyorsa bu fazlası süzüntü suyuna geçer ve süzüntü suları da sistemin önceki aşamalarına verildiği için çöktürme tanklarına geri döner. Poli yapısı gereği bu savaklarda aynı bu şekilde bir yapı oluşturuyor. O yüzden elle parçalanamıyor mu diye sordum. Kaygan yumuşak bir yapıya sahipse poli olabilir. Mümkün. Beyaz yosun da olabilir.

Çamur susuzlaştırmada kullanılan poliye bakın bence. Dekantörün süzüntü suyuna elinizle dokunun. Aşırı poli varsa kayganlığını ve yapışkanlığını hissedersiniz.
 
Üst