• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre yönetim hizmeti yeterlik belgesi hk.

A

Anonim (9c1a)

Selamlar. Tam zamanlı çevre müh. olarak yeni bir firmada göreve başladım. Firma, Çevre İzin Ek-1 ve Ek-2 den muaf. Çevre görevlisi belgem uzun zaman önce iptal edildi-kullanmadığım için yenilememiştim. Şu an çevre müh olarak Çevre Yönetim Hizmetleri Hk. yönetmeliğin uygulamalarını gerçekleştirmem yeterli mi, yoksa yeterlilik belgesi almam gerekiyor mu? (ayrıca danışmanlık hizmeti almıyor firma)

Belgenizi alıp EÇBS içerisinde bulunan Yeterlilik Uygulaması üzerinden atama yapmanızı tavsiye ederim. Herhangi bir denetimde firmada Çevre Mühendisi olarak çalışıp neden atamanız olmadığı sorulabilir. Hem bu sayede EÇBS üzerinden tesisin tüm işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

sedef yavuzşuan tesis ile ilgili uygulamalara erişebilirsiniz. Yeterlilikte bahsettiğim konu ise tesisin üzerinde bir yetkili görünmesi. Kapsam dışı olduğunuz için bahsettiğim işlemi yapıp yapmamak sizin ve çalıştığınız firmanın tasarrufunda. Şuan için sistemden aldığınız yetki yeterli.