• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre yönetim birimi, çevre danışmanlığı hk.

Selim H.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Mayıs 2016
Şehir
Aydın
Firma
x
Merhabalar,

Firmamızın 4 farklı adreste üretim tesisi (ÇİLY Ek-2) bulunmakta olup her bir tesis için çevre danışmanlık hizmeti almaktayız. İlgili şartları sağlayan iki personel ile Çevre Yönetim Birimi kurmayı planlamaktayız. Üretim tesislerinin üçü aynı, biri farklı şehirde olduğundan dolayı Çevre Yönetim Birimi kapsamında 3 tesise hizmet verip şehir dışında bulunan tesisimize dışarıdan Çevre Danışmanlık hizmeti alabilir miyiz veya alternatif öneriniz var mıdır?

Not: Tüm üretim tesisleri için vergi numarası aynıdır.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Selim H.Merhabalar,

Aynı vergi numarasına sahip firmalar bünyesinde kurmuş olduğunuz Çevre Yönetim birimi kapsamında bütün tesislere bakabilirsiniz. başka şehirde bulunan tesis için danışmanlık hizmeti almanızda sıkıntı yok ama sizin bakmanız daha mantıklı. Ya da tesisin bulunduğu şehirde yaşayan tesis bünyesine Çevre Mühendisi alabilirsiniz.​
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Selim H.ÇİLY Ek- 2 listesinde yer alan işletmeler çevre yönetim birimini kurmak zorunda olmamak ile birlikte 1 tam zamanlı çevre mühendisi çalıştırmak yeterli oluyor. Tesisinizin şubeleri de yine aynı tam zamanlı mühendis görevlendirilebilir ancak şehir dışı için bir mühendis alacaksınız ya da hizmet alacaksınız. orası sehır dısı oldugu için tam zamanlı olamıyor.
 
Önceki cevapları görüntüle…
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Selim H.Şimdi şöyle çevre yönetim birimi kurmanız için en az 2 çevre mühendisi gerekli. ( birinde en az 3 yıl tecrübe şartı aranmaktadır. )

Şöyle örneklendirelim. A şehri ve B şehirlerinde firmalarınız olsun. A şehri merkez işletmemiz B şehri il dışını temsil etsin.

Benim söylemek istediğim şey şu, A şehrindeki firmaya alacağınız 1 çevre mühendisi tam zamanlı çalışacaksa aldığınız tesisin vergi numarasıyla aynı olan ve aynı şehirde yer alan firmalarınızın çevre mühendisi tam zamanlı çalışmış oluyor. Diğer şubelere tekrar bir çevre mühendisi almanıza gerek yok. 1 tane aldığınız tam zamanlı mühendis o şehirdeki tesisler için yeterli olacaktır.

Farklı şehir için ise, A şehrindeki firmaya aldığınız mühendis B şehrinde tam zamanlı olamayacağı için (şehirler farklı) B şehrindeki firmanıza danışmanlık hizmeti veya yine tam zamanlı bir çevre mühendisi alabilirsiniz.

Çevre yönetim birimi kurma zorunluluğu ÇİLY EK-1 listelerinde yer alan işletmeler içindir.
 

Ekli dosyalar

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    51.9 KB · Görüntüleme: 37
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Selim H.Selim bey , :) ben çevre yönetim birimine gerek olmadığını vurgulamak istemiştim aslında. Yönetim birimi tabiki o şekilde yapabilir. Çevre birimi kurmadan ( Alacağınız mühendiste tecrübe şartı aramanıza gerek kalmaz ) tek tam zamanlı mühendis alsanız, şehir dışına da tam zamanlı mühendis bir tane alsanız işiniz çözülür demek istediğim.
Teşekkürler.
 
Aynı vergi numarası ise 2 çevre mühendisi ile kuracağınız çevre yönetim birimi ile iki ildeki tesislerinize de hizmet verebilirsiniz. diğer ildeki tesis için ayrı danışmanlık ya da personele gerek yok. (2 mühendis de aynı şehirde ya da farklı şehirlerde olabilir) 2 mühendis de aynı şehirde olacaksa biriniz ayda 1 kez diğer ile gidip gelirsiniz : )

İyi çalışmalar dilerim.
 
Merhabalar,

Henüz inşa aşamasında ve üretim ile ilgili herhangi bir faaliyeti başlamayan bir firmada çevre yönetim birimi kurulması planlanıyor. Çevre Yönetimi Hizmetleri Hakkında Yönetmelik kapsamında; ÇYB kurulumu akabinde, AFR ve iç tetkik gibi yükümlülüğümüzde olan belgeleri düzenleyecek miyiz? Düzenlenecek ise, henüz inşa aşamasındaki firmanın AFR ve iç tetkik raporu nasıl doldurulması gerekir?

Not: Sahadaki tüm işler alt yükleniciler tarafından gerçekleştirilmektedir. Alt yüklenicilerin inşaat faaliyetlerinden kaynaklanan hava emisyonu ve atıksu konulu çevre izinleri mevcuttur.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Üst