@ayse_
ayşe hanım asfalt plenti tesisleri çkagilhy gereği ek 2 ye tabidir, dolayısı ile orası bir tesistir. emisyon konulu çevre iznini almanız gerekir. buaradaki vergi numarası ,işyeri numarası,adres bilgileri ,kapastesi, hepsi sisteme girilmelidir.
@Erdem AKGÜL
erdem bey, bende bulunduğum belediyedeki tek çevre mühendisiyim sözleşmeli olarak çalışıyorum. ve belediyemizin çevre iznine tabi tesisleri için çevre görevlisiyim ancak tek kişi olduğum için sistemde sadece bir tesisimizin girişlerini ben yapıyorum, aslında buna sistemin izin vermesi tuhaf ama en başta bir sıkıntı yaşamamıştım. bu ek 1 tesisi için ve önce gfb yi sonrada çevre iznini aldım. ancak ileriki dönemlerde asfalt plenti tesisimiz içinde emisyon konulu çevre izni almam gerekti ancak sistem buna izin vermedi, ve bakanlık ilede telefonla görüşmelerim sonucunda çyb nin oluşması gerektiğini sölediler. bütün tesislerin çevre izin işlemlerini yürütmek için yani. sorunuzun cevabı ise siz de beldiyenizin çkahgilhy gereği çevre görevlisisiniz, çevre görevlisi belgeniz sizin adınıza tanzim edilmiştir.ama kurumunuz adına işlem yapacaksınız.gfb yada çevre izninizde sizin adınız değil kurumunuz adı çıkacaktır. sizin sözleşmeli oalrak çalıştığınız sgk ve işyeri numaranızdan ötürü kuruma bağlı gözükeceksiniz sistemde.eğer ek1 ve ek 2 tesisiniz yoksa zaten problem yok. ambalaj atıkları,geri dönüşüm faaliyetleri bunlarda çevre görevlisi belgenizi kullanmanıza ihtiyaç yok.yani ben ben hiç kullanmadım. bakanlığın bu yönetmelik ile yapmak istediği şey aslında her kurumun veya kurluşun çevre iznine tabi işletmeleri için kendi çevr eyönetim birimlerini oluşturmaları ancak 1 kişi iseniz bu mümkün olmuyor bir çevr egörevliisne daha ihtiyacınız olacak.