• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre mühendisliğinde yüksek lisans ve yüksek mühendis ünvanı kazanmak

EdaA.

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Hacettepe Üniversitesi
Merhabalar, ben Çevre Mühendisliği son sınıf öğrencisiyim ve bölümü bitirdikten sonra yüksek mühendis ünvanı alabilmek için yüksek lisans yapmak istiyorum. İlk başta İSG dalında yüksek lisans yapıp alabileceğimi düşünmüştüm ama araştırmalarıma göre Çevre Mühendisliği anabilim dalı dışındaki alanlar istediğim ünvanı sağlayamıyormuş. Bunun doğruluğu nedir acaba? Ek olarak, kendi üniversitem olan Hacettepe Üniversitesi dahil çoğu üniversite Çevre Mühendisliği yüksek lisansı dışında Çevre Biyoteknolojisi vs gibi herhangi bir alt alan açmıyor. Akademi düşünmediğim için tezsiz yapmak istediğim yüksek lisans hakkında önerebileceğiniz bir okul veya alt dal var mıdır? Eskişehir Teknik Üniversitesi ndeki uzaktan öğretim Çevre Yönetimi tezsiz yüksek lisans bir işe yarar mı?

Son düzenleme:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
edarslnmerhaba , bir işe yarar mı dan ziyade hedefiniz doğrultusunda yol almanız daha iyi olacaktır. Zaman kaybetmemek adına. Özel sektörde 13 yıldır çalışıyorum yüksek lisansın artısını göremedim :) Özel sektör yaptığınız iş potansiyeline bakıyor. Devlet kurumlarında ek ücret ki baya cüzi buda fayda sağlıyor. Atık su da çalışacaksanız atık su üzerinde yapmanız , katı atık ise katı atıkta yapmanız daha iyi olabilir hangi bransı istiyorsanız ileride. Ama kararsızım ben diyorsanız atık yönetimi konusunda çalışmanız iyi olabilir. Kendi fikrim bu :) şimdiden başarılar dilerim

Evrem YeşilMerhaba, öncelikle çok teşekkür ederim. Ben, staj veya yarı zamanlı iş başvurularım olsun genellikle özel sektördeki danışmanlık, yenilenebilir enerji veya proje bazlı şirketlerle görüşmeye çalışıyorum. Katı atık ve atıksu alanları dışındaki alanlarda çalışmak istiyorum aslında bu yüzden yüksek lisansı yapabileceğim spesifik bir alan yok aklımda. Hocalarım, bulunduğum şirketlerde bana tavsiye veren insanlar hep madem böyle, herhangi yüksek mühendis ünvanı alabileceğin bir alanda yapman yeterli demişti. Aslında asıl sorum, Eskişehir Teknik Üniversitesi ndeki uzaktan öğretim Çevre Yönetimi tezsiz yüksek lisansın bana katkısı olacak mı olmayacak mı onu öğrenmek.