• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre mühendisliği öğrencisinin kullanacağı pc programları

A

Anonim (52c3)

merhaba, bölümde okuyorken hangi programları kullanacağımı bilmediğim için bilgisayar araştırıyorken çok zorlanıyorum. birçok mühendislik okuyan arkadaşım macbook kullanabiliyor çevre mühendisliği bölümü için de macbook uygun olur mu kullanacağımız programlarla yeterince iyi uyumlanır mı emin olamadım. bu konuda bilgilisi olanlar yardımcı olabilirse çok sevinirim, baya kafam karıştı çünkü. şimdiden herkese teşekkürler :)

Çevre mühendisliğinde özel olarak bir program duymadım, kullananı da görmedim. Özellikle excel ve word ile çalışırsınız. Oldu ki herhangi bir firmada herhangi bir iş yapacaksanız ve oraya özel bir program kullanacaksanız, zaten bu programı da orada öğreniyor olacaksınızdır.

Bunlara ek olarak en azından bir çizim programı (Örnek olarak söylemek gerekirse Microsoft Visio) kullanma ihtimaliniz olur. Verdiğim örnekteki program da kullandıkça basitleşir.

Son olarak da size söyleyebileceğim şey şu olur: Eğer ki çevre mühendisliği yapacak veya yapmaya devam edeceksiniz, bana sorarsanız en son düşüneceğiniz şey bir program öğrenmek olur.

Anonim (52c3)
Öncelikle macbook kullanan arkadaşlar bulunduğumuz forumda da var ama macbook kullanmak veya kullanmamanın çok bir farkı yok sonuçta herkes Bakanlık uygulamaları ve formatına uygun belge düzenleyeceği için MS Office uygulamalarını kullanmak mecburiyetinde kalacaklar.

Bölümde paket programın kullanıldığı yerler yok diyemeyiz lakin Burak Bey'in dediği gibi program kullanmayı düşünmek bence en son olmasa da düşüneceğiniz ilk şey değil. İlk şey mevzuat bilgisi, sonra dil, sonra Office programlarını kullanmak. Bazı şirketler sizden ilk girişte bazı programlarıbilmenizi isteyebilirler lakin bu şirketler de mesleğimizde son derece az. 11 yıl önce de benzer yanıtlar verilmiş. Ülkemizde neredeyse tüm mezunlar önce danışmanlık firmaları veya atık yönetimi ile ilgili sektörlere giriyor.

Biz Çevre Mühendisleri için öğrenilmesi gereken bilgisayar programları nelerdir ?

Ben SAÜ'de birinci sınıf iken Autocad ve Visiual Basic ile C++, ikinci sınıfta CBS ile ilgili kısa bir tanıtım, üçüncü sınıfta da WASP adında bir EPA programıyla haşır neşir olmuştum. Peki benden istendi mi bunlar? Hayır.

YTÜ yani Yıldız Teknik'te de MATLAB öğretiyorlarmış.

Akademisyen olmak istiyorsanız SPSS programlarını bilmeniz gerekebilir.

Saygılarımla