• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre mühendisliği öğrencisi için en uygun laptop

don quijote de la mancha

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
-
Merhaba
Foruma çok uygun olmaya bir sorum var. Ancak bunu sizlere sormamdaki amaç doğrudan piyasada çalışan sizlerin tecrübesinden yararlanmak. Mevcut laptopum emekli oldu. Yeni bir laptop almak istiyorum. Öğrencilik hayatımda ve özel hayatımda kullanmak üzere bir laptop arayışına girince önceliğim uzun yıllar kullanabileceğim ve öğrencilik hayatımda kullanılacak programları kaldıracak bir sistem oldu. Aklımda mac var ancak çevre mühendisinin kullanacağı programları destekleyip desteklemediğini bilemediğim için sizlere sorayım dedim. Mevcutta autocad kullanıyoruz. İlerleyen dönemlerde c++ benzeri bir program ve matlab gibi bir programda kullanabiliriz diye araştırdım. Netcad bilgim zaten hali hazırda var ve netcad te kullanacağımı gözönüne alırsak ve bilmediğim ve çevre mühendislerinin kullanacağı programlarıda gözönüne alırsak bana yardımcı olurmusunuz ? Aranızda dediğim programları mac üzerinde kullanan varmı ?

Merhaba,

Yazılımlar konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz. Birçok yazılım windows 'a uyumlu olmasına rağmen macintosh 'a uyumlu değil.
Örnek verdiğiniz için söylüyorum. Bildiğim kadarıyla netcad uyumlu değil bunun haricinde microstation ve birçok modelleme uygulamasıda uyumlu değil.

Bu durumda mac 'e lave olarak windows 'ta kurup iki işletim sistemiyle kullanmanız gerekebilir makinenizi.

bundan sonrası için tercih sizin.