• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre mühendislerinin çevre görevlisi belgesi yenileme

Ebru Gültekin

Kayıtlı Kullanıcı
Merhabalar arkadaşlar.03.07.2017-10.07.2017 tarihleri arasında eğitim programına katılarak çevre görevlisi belgemi yeniledim.Uzun bir süre ara verdiğim için belgem 4 senelik süresi doldu.Şu anda yenilemek istiyorum.Nerden başlıyacağımı bilmiyorum.Çevre mühendisliği bölümü mezunuyum.Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Cem Yılmazİlginiz için çok teşekkür ederim Cem bey.Fakat bende "Vize Süreci Başlat" butonu çıkmıyor.Sanırım bankaya para yatırdıktan sonra çıkar diye tahmin ediyorum.Mobil imza da gerekli sanırım.Bunun için de sanırım ayrı bir hat almam lazım.Bankaya çıkan kodla birlikte mi para yatırma işlemi gerçekleştiriliyor?

Ebru GültekinSizin şu an vize yaptıramamanız normal Ebru Hanım. Çünkü vize süreniz geçmiş gitmiş. Sıfırdan başvuru başlatmanız gerekiyor. Bankaya para yatırabilmeniz için, başvuru sayfası açılması gerekmekte. Dediğim gibi önce mail ile çözmeye çalışmalısınız. Bakanlıktan gelen yanıta göre ilerlemeniz daha doğru olacaktır.

Vize ücretleri hakkında bilginiz var mı acaba ?

Benim zaman aşımından solayı tekrar baştan başvuru yapacağım için 1200 tl başvuru ücreti varmış

Ebru Gültekin
Üstad Merhaba,

Biliyorsunuz ki 01.11.2022 tarihinde "Çevre Yönetimi Hizmetleri Hakkında Yönetmelik" yayımlandı. Bu yönetmelik kapsamında belgelerin vize ettirilmesi ile ilgili şu ifadeler yer almaktadır;

Yeniden başvuru

MADDE 10-
(1) Yeterlik belgeleri;

a) 12 nci maddenin beşinci veya altıncı fıkraları kapsamında iptal edilenler iptal tarihinden itibaren iki yıl sonunda,

b) Kendi talepleri doğrultusunda iptal edilenler iptal tarihinden itibaren 180 gün sonunda,

c) 12 nci maddenin yedinci fıkrası kapsamında iptal edilenler talep etmeleri halinde,

6 ncı maddede belirtilen şartları sağlamak koşulu ile başvuru ücretini yüzde 100 fazlasıyla ödeyerek yeniden yeterlik belgesi başvurusu yapabilir.

12. maddenin 7. fıkrası;

Yeterlik belgelerinin askıya alınması ve iptali
(7) Yeterlik belgelerinin vize işlemlerinin yapılmaması veya çevre yönetim birimi veya firmaların askı süresi sonuna kadar eksikliklerini tamamlamamaları durumunda askı süresi sonunda yeterlik belgeleri iptal edilir.

Yine de kafanızda soru işaretleri varsa Bakanlık ile görüşebilirsiniz. Ayrıca ilgili yönetmeliği detaylı bir şekilde okumanızı tavsiye ederim.​