• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre Mühendisleri Odasına Üye Olmak Zorundamıyım ?

vahdet uluyol

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Belediye Çalışanı
arkadaşlar merhabalar

Yönetiminde boş insanların bulunduğu bu odaya üye olmak zorundamıyım ? Ne zaman ararsam yönetimden kimse yok bu odada sürekli bir sekreter telefon açıyor istenilen cevabı vermiyor ? İnsanlardan toplanan bu aidatlar nerelerde yeniliyor ?

Merhaba,

Çoğunlukla yaptığınız işe bağlıdır üye olup olmamanız. Örneğin; ben danışmanlık firmasında çalışmaktayım. Üye olma zorunluluğum bulunmadığından dolayı; üye değilim. Geçmiş borçlarımı bugün silseler, yarın gider üye olur ve ileri taşınmalarına yardım ederim. Ama onların ne borç silmeye, ne mesleği ileri götürmeye karşı çabası bulunmuyor.

e ced kayıt yapmak istersen oda sicil belgesi kayıt yaptırman gerekiyor. danışmanlık veya firmalarda çevre görevlisi olarak çalıştığında karşına kayıt belgesi barajı çıkmadığı için ihtiyacın yok. iş arama durumun dada meal olarak faydasını görebilirsin.

Mezun olduğumda üye olmuştum 12 sene fiili olarak aidat ödedim işe ara verdiğim dönem dahil . Meşhur ajandalardan da hiç görmedim. Sadece 10. yıl için plaket verdiler haklarını yememek lazım. İş değişikliği sırasında çalışmadığımı belgelediğim için üyelikten çıkmamı onayladılar ve odadan ayrılabildim. Üye olmak kolay ancak çıkmak o kadar kolay olmuyor maalesef.

@Gülin Ç. işin sıkıntılı kısmı(bence) mesela bende üye değilim ve ileride atıyorum 3-4 sene sonra bir iş başvurusu için veya başka bir nedenden dolayı zorunluluktan dolayı üye olmam gerekirse mezun tarihi ile kayıt tarihi arasındaki kayıt ücretinin alınması, gelde boşu boşuna para ver.?

Haaa... bu arada geçmişe dönük kayıt parası ödeyince geçmişe dönük birşey veriyolar mı? ?