• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

ÇMO Çevre mühendisleri odası mali durum hakkında

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Firma
ABL Group
Sayın @Üyeler

ÇMO genel merkezi tarafından yollanan emaili aşağıya kopyalamak istiyorum. Bu durumda olan üyeler varsa işbirliği yapmak ve aidatları zamanında ödemek en doğru davranış olacaktır.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Ekli dosyalar

• 2024-08-12-16-51-29-320197.pdf
    458.6 KB · Görüntüleme: 71
Son düzenleme:
3 ay önce gönderilen borçlarda farklı olduğunu gördüm. Ben kendim üye olduğumdan beri aidatımı düzenli ödeyen biri olarak 12086 toplam üyenin 1741inin borcunun olmadığını düşününürsek ÇMO çalışanlarının özlük haklarının düzenli ödenmesi vb. durumların olmasından dolayı üyelerimizin daha dikkiatli olması gerektiğini düşünüyorum.Tabi bu meslektaşlarımızın da haklarının korunması gerekmediği anlamına gelmesin. Orta yol bulunması gerektiği kanaatindeyim. Bugüne kadar odamızla ilgili diğer konulardaki fikirlerimi ayrı tutarak.

Mali durum ile ilgili video

Moderatörün son düzenlenenleri:
Öncelikle mevcut oda yönetimine açık iletişim yolunda atmış oldukları adımlar için teşekkür ediyorum. Bu gerçekten çok değerli bir yaklaşım. Siz sayın @Üyeler den de odamıza aidat borcu olanları borçlarını ödemeye ve bu zor zamanlarında odaya sahip çıkmaya davet ediyorum.

Bu mesajımın altına gelebilecek sitem dolu mesajları tahmin edebiliyorum. Fakat herkesin bilmesini isterim ki birçok kez şahit olduğunuz üzere odayı en sık ve sert eleştirenlerden birisiyimdir. Fakat zaman bunu geride bırakma ve oda tarafından atılan adıma yine aynı güzellikte bir adımla cevap verme zamanıdır.

Biz yine odayı yerine geldiğinde eleştireceğiz fakat bu desteklemememiz anlamını taşımamaktadır. Gün birlik olma günüdür.

Son düzenleme:
Fatih ÖzcanMerhaba Fatih Bey,

Yıllardır sürekli aidat toplamakla uğraşılıyor. Aidat için ihtar göndermek veya aidat verin demek yerine, aidat borcu olmayan üyeler için ücretsiz olarak yılda 1 veya 2 tane faydalı eğitim düzenlense zaten biriken aidatların çoğu toplanır. En basit örnek vermek gerekirse yıllardır bir lpg sorumlu müdürlük eğitimi bile açılmamıştı. Bir başka örnek daha vereyim. Sürdürülebilirlik alanında düzenlenebilecek bazı eğitimler de ücretsiz olarak düzenlenseydi çok daha fazla aidat toplanabilirdi.
Odanın kendisini makine, kimya, elektrik mühendisleri odaları ile karşılaştırması gerekiyor.

Merhaba
11 Kasım 2024 tarihinde başlayan COP 29 etkinliğine Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerinden katılımların gerçekleştirildiği sosyal medya paylaşımları bulunmakta, öncelikli olarak Odanın bu tarz etkinliklerde boy göstermesi güzel bir yaklaşım. Fakat kafamı karıştıran bir durum var ve kendilerine de sordum sizlere de danışmak istedim.

TMMOB Çevre Mühendisleri Odasının daha önce paylaşımlarında gördüğümüz odanın yüklü miktarda borçları bulunurken ve oda aidatını ödemeyen üyelere haciz gönderilirken bu organizasyon masrafları oda bütçesinden mi karşılandı. Paramız yok derken oda bu etkinliklere nasıl gidiyor, sponsorluk mu ayarlıyorlar öyleyse üye borcu olan meslektaşlarımız içinde sponsorluk ayarlasınlar insanlar bu ekonominin zor olduğu günlerde biraz rahatlasa.

Fatih ÖzcanEvet gördüm ve takdir ettim. Çünkü;

Geçmiş genel başkanları eleştiren 17. ÇMO Yönetiminin, şeffaf bir yönetim benimsediklerini bu paylaşım ile göstermiş oldular. Bunun için başkan @ahmetkırmızı ya teşekkür ederek insanların yazdıklarına da hayret ediyorum. Kimse hırsızlıkla suçlanmıyor, merak ediyor ve bunu sormak sorgulamak en doğal hakları olduğunu düşünüyorum. Sorgulanmadığı için ülkede gelinen nokta ortada soranlara tepki gösterenler ve bunu destekleyenler dost gördükleri kişilere sahip çıkma çabalarındalar ama üslup ve kelimelerini kendilerine yakıştırıyorlarsa üzücü. Koskoca belediyeler çıkıp harcamalarını açıklıyorlarsa koskoca ÇMO nunda açıklama yapması gayet makul ve güzel bir hareket. Partizanlık, desteklediği tarafın hatalarına göz yummak destek vermek, yaşadığımız ülkeye verdiği zarar gibi odamıza zarar verir ve ilerde geleceklere kötü örnek teşkil edecektir.

Son seçim zamanı gecesi gündüzüne genel merkez üyelerinden daha çok çabalayarak emek sarf ettim ama hiç bir zaman da hatalarını yanlışlarını söylemekten çekinmedim çekinmemde. Yıllarca odaya emek harcamaları hatalarını veya yanlışlarını duymama hakları vermez kimseye. Ego oturduğun koltuğa sığmazsa felaketi de yakındır.