• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre Mühendisleri Odası 14. Olağan Genel Kurul

M.ALİ ÜNVAN

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Mesa Holding A.Ş.
Bu konu ile alakalı olarak resmi bir bildirim alan mail, sms vb. var mı acaba çok merak ediyorum. Kendi kendilerine yapıp başkan mı seçiyorlar yine.

Bu konuyu dilim döndüğünce anlatmaya çalışayım.

Oda seçimleri iki tane olur biri normal seçim yani bizlerin, odaya üye olan kişilerin katıldığı seçimler. Diğeri de genel kurul seçimi buna da delegeler katılır. Delege değilseniz şayet genel kurul seçimlerine katılamazsınız oy kullanamazsınız. Bir de kimse kendi kendine yapmaz giderler yönetmelikler uyarınca liste hazırlar ilçe seçim kuruluna iletilir listeler tasdik olunduktan sonra odada askıya çıkar herkes gidip bakabilir veya itirazı olan itiraz edebilir.

Bunu sizler bizler neden bilmiyoruz peki: İki sebebi var. Biz ilgilenmiyoruz biraz işimize de öyle geliyor ve oda bu tarz noktalarda haber vermekte oldukça yetersiz. Kendilerinin, yönetim kurulu üyelerinin ve hatta odada bizzat çalışan arkadaşların bu sitede (bazıları bizim tarafımızdan açıldı ve kullanıcı adı ve şifreleri de dağıtıldı.) üyelikleri de var. Neden girmiyorlar bilmiyorum.

Bizim şu 70'ler 80'ler kafasından bir kurtulmamız lazım. Türkiye'de bile belediye başkanları milletvekilleri sosyal medyayı bu kadar aktif kullanırken bizim odamızda çalışan arkadaşlarımız, tıpkı bizler gibi özel sektör, kamu vb yerlerde çalışırken buralara neden uğramazlar?

Bir de benim şahsi olarak bir sitemim var: Bizim hep dile getirdiğimiz nokta aslında odanın daha fazla kucaklayıcı olması. Şu grup, bu grup değil hepimizi bir arada tutması lazım. Hepimiz aynı yolun yolcusuyuz. Farklı gruplara üye olanlar, orada ki iş yerlerinde çalışanlar olarak biraz dışlanma söz konusu. En azından hissettiğim gözlemlediğim bu yönde.

@MAUNVAN
Bağlı olduğunuz çmo odası veya temsilciliğine böyle durumlar için delege olarak kayıt yaptırabilir irtibata geçebilirsiniz

@Melih Coşar

Ben anlatmak istediğim, oy kullanmak için değil oda seçimlerinde oyumu verdim çekildim, kenara faaliyetlerini takip ediyorum. Benim sormak istediğim liste asıldığını bilgi veriyorlar 3 gün asılı kalacak diyorlar ama başak hiç bir sosyal medyadan paylaşmıyorları geçtim kendi sitelerinden paylaşmıyorlar. Herkesin zamanı olup gidemez. Benim demek istediğim benim bu seçimi izlemeye takip etmeye adaletli olup olmadığını takip etme hakkım olduğunu düşünüyorum ki var da. Bu Genel Kurul Seçiminin tarih, zaman ve yeri hakkında hiç bir şekil de mail atıldı mı atılmadı mı? Atılmadıysa evet Kendi Kendilerine seçim yapmış oluyor ve ne kadar adaletli olduğunu sorgulamak benim en büyük hakkım diye düşünüyorum.

@Murat ÇELEBİ

Bunu, siz biliyorsunuz bilmeyenler için mail atılıp haber verilmesi gerekmez mi ki ben bu konu hakkında hiç bir bilgim yoktu sizden öğreniyorum.

Bana 30 Mart'ta (Genel Kurul'dan bir gün önce) Dayanışma grubu isimli bir mail geldi sanıyorum mevcut yönetime alternatifler ama ne grup hakkında ne de başka bir iletişim bilgisi vb hiç bir şey yoktu. Ne yapacaklarını anlatmışlar (böyle manifesto şeklinde) ama ben delege olmadığım halde benim mail kutumda duruyor. Neresinden tutsanız elinizde kalır. Hem boşa atılmış mail hem de hiçbir bilgi yok bu nasıl muhalefet diye insan düşünmeden edemiyor.

Hoş daha önceki seçimlerde delege olduğumu da seçime gittiğimde öğrenmiştim. Hatta Ankara'da 2-3 grup seçime girdiğinde aynı isimleri bütün grup delege listelerinde görebilirsiniz, delege seçilmiş insanların bundan haberi dahi olmaz.

Esas sorumuza dönelim. Odanın aslında bir basın-yayın grubu var. Daha önceki senelerde her oda toplantısına gidişimde bir kayıt, bir rapor vb istemişimdir ama her seferinde siteye dönüp kendi notlarımı yazmak zorunda kaldım.

Not: şimdi birileri gelip bana odayı kötü gösteriyorsun vb der. Baştan söyleyeyim odanın zaaflarını sen ben yazmaz isek bunlar nasıl düzelir? Oda kendi hataları, zaafları konusunda şeffaf olmazsa, öneriye açık olmaz ise bunlar nasıl düzelir?

@Melih Coşar

Maalesef, Oda basın-yayın grubu sadece oda yönetiminin reklamını yapmak adına iş görmektedir, üzücü bir durum. Benim beklentim, bunu Baran Bey ve Oda Yönetimiyle paylaştım. Yapılan toplantıları kalem kalem başlıklar halinde bizlerle paylaşılması. Herkes o toplantılara katılamıyor ya da bu sebeplerden katılmak istemiyor. Odanın yaptığı en iyi şey iş ilanlarını paylaşmak ve eğitim mailleri atmak( oda gelir kaynağı olduğundan bence) bu konular da mailler atıla biliniyor ise bu gibi hassas konularda da bildiri yapılabilir, yapılmalıdır. Videolarla çekilip paylaşılmalıdır, yazılı olarak bildiriler yapılmalıdır. Bu çağ da zor değil, Her şeye gelince canlı yayın yapan oda yönetimi odalara ait sosyal medya hesapları bunlar için kullanılmalı bence, kendi reklamlarını yapmak amaçlı değil. Benim şahsi görüşüm.

Şu şekilde düzelir bu gibi durumlarda odalara söylenerek gerekirse il temsilcilikleri ve genel merkeze bu sıkıntılar anlatılıp mail atılarak başkada çözülmez gibi, @Melih Coşar bu odayı kötülemek değil eksik gördüğünüz yanı dile getirmek buda en doğal hakkınız, bizlerinde biraz odayı olanları takip etmemiz gerekiyor böyle durumlarda

@Murat ÇELEBİ

Melih Bey, hatalarını yüzlerine vuracaz ki değişsinler kendilerine gelsinler. Yanlış anlaşılmaya meal verecek bir durum yok, Çevre Mühendislerinin kullandığı en aktif sosyal platform da Kendi odamızı eleştiriyoruz, yaptıkları işler hakkında kötülüyoruz ki kendilerine gelmelerini sağlamak. Sebebi orta da yanlış giden bir durum var. Nasıl kendileri yanlış bir durum olduğunda en önde yürüyerek tepkilerini koyuyorlar biz de bu şekil de sosyal platformları kullanarak, tepkimizi koyuyoruz. Benim tek amacım bu, oda düşmanlığı değil daha iyiye gidilmesi için çabalamak sadece.

@Murat ÇELEBİ

Valla Murat Bey, çok anlattım, çok söylendim. Sonuç: sitede odayı kötülüyorsunuz oldu (bu arada genç çevre mühendislerini, oda takvimini, eğitimleri, seminerleri de çoğu zaman buradan tanıttık, burada anlattık). Seçimlerden seçimlere hatırlanır olduk (son seçimlerde o da olmadı). Biz söyleyince kötü oluyoruz.

Bazı şeyler zamanla rayına girer o yüzden onların eksik olduğu yerde bizler formlardan bloglardan yardımlaşarak düzeltilir herşey, bu şeçim genel şeçimdi yani delege olmayanlar oy kullanamıyordu bunun için üzülen arkdaşlarımız varsa normal şeçimlerden muhakkak haberleri olur