• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre mühendisi kendi işini nasıl kurar veya hangi sektör üzerinde iş kurabilir ?

M.364

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Haziran 2016
Firma
yok
Mezuniyet yaklaştıkça plan program süreci artıyor sizlerinde tavsiyelerini , önerilerinizi almak istetim şimdiden teşekkürler
 
@M.Derse

Kendi işini kurmadan önce sektörde biraz çalışmanı tavsiye ederim. Zaten danışmanlık açmak için en az 3 sene çalışman gerek. Başkası üzerinden açarsan bilemem tabii ama her durumda bir çevren olması gerek. Çok fazla danışmanlık firması var. Umarım güzel olur her şey seninin için.
 
@Esra G.Ö.
3 sene deneyim için bir iş bulmak gerekiyor oda iş başvurularına bakıldığı zaman bi o kadar da onlar tecrübe istiyor. Danışmanlık dışında başka ne tür iş yapılabilir ?
 
daha ne tür iş yapıldığını bilmiyorsun. kuru kuruya sektöre girersen çuvallarsın, yok efendim benim param var. yanıma işi bilenleri alıp patronculuk oynucam diyorsan o ayrı
 
@Tarık Can
Bilmediğim kısmı doğru amacım doğru bilgiye ulaşmak bunun içinde tecrübeli insanlarla konuşmak.Zaten sitenin amacıda bilgi aktarımı diye düşünüyorum varsa tavsiyeniz dinliyorum
 
Müşteri portföyü garantiniz varsa en az 3 yıl tecrübeli bir çevre mühendisiyle çevre danışmanlık firması kurup,firmaların çevre mevzuatı kapsamında danışmanlığını yapabilirsiniz.Ya da ilk başta müşteri portföyüm yok ama müşteriler bulana kadar,sermayeniz sizi en azından 4-5 ay götürebilecek gibiyse yine girebilirsiniz.Burada mesele risk almakta.
Autocad vb. çizim programları biliyorsanız yine dışarıdan tasarım işi alabilirsiniz.
 
Benim aklıma gelen değişik yatırım maliyetlerinde başlıca iş kolları; su, atıksu, emisyon, isg ölçümleri gibi laboratuvar işleri; çevre görevlisi, çed, proje tanıtım, sera gazı gibi danışmanlık işleri; isg, tmgd gibi hizmet ya da malzeme temini işleri; su ve atıksu proje ve taahhüt işleri; yine su ve atıksu tesisleri için ekipman, kimyasal, bakteri temini gibi ithalat yada imalat işleri; toplama ayırma, geri dönüşüm, düzenli depolama gibi atık bertaraf, geri dönüşüm ve ya taahhüt işleridir.
 
@emin2

Katılıyorum, herşeyden önce iş kurulacak bir konuda yetkinlikler, yatırımın karşılığında kazançlar, alınan riskler ve müşteriye ulaşılabilme seçenekleri değerlendirilir. İşin nerede yapılacağı bile bu konuda çok önemlidir. Diğerlerinin payına destek ya da köstek olmak da yapılan işe göre değişebilir. Ben sadece bu değerlendirmelerden ayrı olarak aklıma gelen bir çevre mühendisinin kendi işini kurarak yapabileceği işleri yazmaya çalıştım.
 
Üst