• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre modellemesi

Sevim Yüksel

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
öğrenci
Merhaba arkadaşlar ben bir üniversitede çevre mühendisliği son sınıf öğrencisiyim. Çevre modellemesi dersim var ve hocamız bu ders kapsamında bazı modellemeler yapmamızı istedi. Benim üst başlığım kimyasallar bu konuda ne gibi bir modelleme yapabilirim fikir verirseniz çok sevinirim.

Merhabalar, benim yüksek lisans tez konum modelleme. size tavsiyem konunuzu biraz detaylandırmanız. Öncelikle kimyasalları sınıflandırın. Bu kimyasallar organik mi, petrol türevi mi, metaller mi? Ortamı belirleyin. Modelleyeceğiniz alan hava mı olacak, su ortamı mı yoksa toprak mı? Model sınırlarını belirleyin. Bu bir ilçe olabilir mesela veya bir bölge vb. Daha sonra kirlilik deşarjı nasıl olacak onu belirleyin. Tek seferli bir kirlilik; çevre kazası olabilir örneğin, veya sürekli deşarj; bir otoyolda araç emisyonları olabilir. Daha sonra modellemeyi programla yapacaksanız uygun bir program bulmanız gerekir. Uzun ve aşamalı bir süreç. Kolaylıklar dilerim.

Merhaba arkadaşlar çok teşekkür ederim. Lakin istediğim cevaplar bunlar değil. Şöyle anlatabilirim sizlere bir model olmalı modelin bir arayüzü olmalı bu şekilde istedi hocamız ve ödev boyunca hangi probleme dayandığı amacı ne olduğu gibi soruların cevaplanması lazım. Fikriniz varsa çok sevinirim